Anklagas för våldtäkt: ”Det är en absurd lögn”

Kontraktet med Nike bröts
Neymar spelar till vardags i PSG.
Foto: DPPI/JEAN CATUFFE/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / DPPI/JEAN CATUFFE/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERST
Foto: FOTOARENA / MACEDO/FOTOARENA/SIPA USA SIPA USA

PSG:s storstjärna Neymar anklagas för våldtäkt. 

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum 2016 och enligt The Wall Street Journal är det anledningen till att klädesföretaget Nike bröt sitt avtal med brassen förra året.

”En absurd lögn”, skriver Neymar på Instagram.

Neymar var länge frontfigur för det amerikanska klädesmärket Nike - men avtalet avslutades förra året. 

Nu skriver The Wall Street Journal att anledningen är att brassen anklagas för att ha utfört ett sexuellt övergrepp på en medarbetare på företaget. 

Neymar anklagas för våldtäkt

Neymar anklagas för att ha tvingat kvinnan att utföra oralsex på honom när hon jobbat som koordinator för Nike. Övergreppet ska ha ägt rum på ett hotellrum i New York år 2016. 

Kvinnan ska ha meddelat företaget om det inträffade 2018 men inledningsvis valt att hålla det hemligt men efter att hon ångrat sig inledde företaget en utredning år 2019. 

Neymar - som nyligen förlängde sitt kontrakt med PSG till 2026 - nekar till anklagelserna. 

”Neymar Jr. kommer försvara sig kraftigt mot de grundlösa attackerna och om några krav ställs”, säger en företrädare för stjärnan till tidningen. Vidare menar hon att avtalet med Nike sades upp på affärsmässiga grunder. 

Det är inte första gången Neymar anklagas för sexuella övergrepp. År 2019 trädde en kvinna fram i brasiliansk tv efter att ha anmält Neymar för våldtäkt. Den utredningen lades dock ner någon månad senare i brist på bevis. 

Anklagelserna anledningen till att miljonavtalet bröts

Enligt Wall Street Journal så är våldtäktsanklagelserna anledningen till att de bröt sitt sponsoravtal med Neymar förra året. 

Enligt nyhetsbyrån AFP var Neymars kontrakt med skojätten ett elvaårsavtal värt 870 miljoner kronor. 

Nu kommenterar Neymar själv allting på sin Instagram.

”Att hävda att kontraktet avslutades för att jag inte samarbetade i en utredning är en absurd lögn”, skriver 29-åringen.

”Jag fick inte möjlighet att försvara mig själv. Jag fick inte möjlighet att veta vem den här personen, som ska ha blivit utsatt, var. Jag känner henne inte ens. Jag har aldrig haft någon relation eller kontakt med den här personen”.