Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexandre Lacazette hjälte i comebacken – Lyon vann kaosmatch

Foto: IMAGO/FRÃ DÃ RIC CHAMBERT / IMAGO/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: IMAGO/FRÃ DÃ RIC CHAMBERT / IMAGO/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Domarbråk, två röda kort och en hemvändare som blev hjälte. 

Det blev en händelserik Ligue 1-premiär. 

Till slut kunde Lyon vinna kaosmatchen mot Ajaccio.

Alexandre Lacazette var i fokus inför matchen, men skulle också se till att behålla rampljuset under matchens gång. Det tog inte många minuter innan Arsenal-förvärvet gjorde assist till Tetes 1-0. 

Johann Lepenant hittade fram till en felvänd Lacazette som i sin tur hittade högeryttern Tete som smällde in ledningsmålet. 

Sedan skulle Lazacette även slå in en straff till 2-0, innan matchen urartade. En stund senare blev hemmalagets målvakt Anthony Lopes utvisad och på den efterföljande straffen gjorde Ajaccio 2-1. 

Därefter blev det flera heta situationer, bland annat en där Romain Hamouma och Alexandre Lacazette varnades. Sedan på stopptid av den första halvleken fick den förstnämnde syna sitt andra gula kort för kvällen och var därmed utvisad.

Bortalagets besvikelse efter avslagen andra halvlek

Det blev inget fortsatt fyrverkeri i andra halvlek och tempot sänktes betänkligt i matchen. Sett över hela matchen var det en jämn fotbollsmatch, men Lyons spets blev avgörande. Återkomsten från Alexander Lacazette visade sig bli tungan på vågen i premiärmatchen.

Ajaccio var missnöjt med att man inte fick med sig en poäng, något som syntes på spelarna efter matchen. Men Lyons supportrar var desto gladare och stämningen var elektrisk när domaren blåste av för full tid. 

Härnäst väntar bortamatch mot Bonke Innocents Lorient för OL:s del.

Se alla matcher från Ligue 1 med Expressen Premium Max

Tv: Se Ligue 1 exklusivt på SportExpressen