Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

23-åringen död i olycka på väg hem från träning

Foto: Wikimedia Commons

Fransk fotboll har sorg. 

Guingamps anfallare Nathael Julan är död, endast 23 år gammal. 

Han omkom till följd av en bilolycka på väg hem från träning.  

Ligue II-klubben Guingamp meddelade den tragiska nyheten på fredagskvällen. Efter dagens träning satte sig Nathael Julan i bilen för att åka hem, men på vägen råkade han ut för en olycka. 

Enligt den franska tidningen L'Equipe tappade Julan kontrollen över sitt fordon på vägen och kraschade. Han dog till följd av sina skador i olyckan, blott 23 år gammal. 

Julan färdades ensam i bilen och ingen annan person ska ha kommit till skada. Däremot så färdades en lagkamrat till Julen i en egen bil bakom Julan och han bevittnade olyckan.

”Guingamp är en klubb som sörjer. Vi känner djup sorg över  Nathael Julans bortgång och på denna tragiska dag skickar hela klubben sina kondoleanser till Nathaels familj”, skriver Guingamp på Twitter.

Fransk fotboll har sorg

Hela fotbolls-Frankrike deltar i sörjandet av Julan. 

”AS Monaco skickar sina kondoleanser till spelarens nära och kära samt hela klubben”, skriver Monaco på Twitter

”Fruktansvärda nyheter”, skriver Caen

”Alla våra tankar går till de som stod Julan nära och klubben”, skriver PSG.

Flera spelare har dessutom uttryckt sin sorg, däribland Wissam Ben Yedder och Claudio Beauvue.    

Julan fostrades i Le Havre

Nathael Julan fick sin fotbollsfostran i talangfabriken Le Havre, där spelare som Dimitri Payet, Paul Pogba och Steve Mandanda fostrats. Julan debuterade för klubben i Ligue II säsongen 2015/16, men hade svårt att ta en ordinarie tröja. Säsongen 2018/19 såldes han till Guingamp där han gjorde 10 matcher under sin debutsäsong innan han lånades ut till Valenciennes där det blev 13 matcher och två mål. 

Den här säsongen hade Julan endast spelat en match för Le Havre som ligger sjua i League II. 

https://www.instagram.com/p/BjXU9MxFSJg/