Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Legendaren rasande – efter bilden på dottern

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Romalegendaren Francesco Totti och hans fru Ilary Blasi är rasande på det italienska magasinet Gente. 

Detta efter att de använt en bild på deras 13-åriga dotter Chanel, i bikini, på sitt senaste omslag. 

”De har publicerat bilden utan att tänka på problemen kring sexualiseringen av den minderåriga kroppen”, skriver Totti på Instagram. 

Francesco Totti, 43, spenderade hela sin karriär i AS Roma och är en av klubbens bästa spelare i historien. Trots att han la skorna på hyllan 2017 är han fortfarande en person många italienare är intresserade av och han och hans privatliv är inte sällan omskrivet i landet. 

Men han och hans hustru Ilary Blasi tycker att det populära magasinet Gente nyligen gick långt över gränsen när de på sitt omslag publicerade en bild på Totti och parets dotter Chanel på stranden, där Chanel inte har mer än en bikini på sig. De pixlar hennes ansikte, men visar kroppen och skriver att hon ”ser precis ut som sin mor”

Något såväl Totti som Blasi är rasande över, enligt Corriere della Sera. 

Ilskan mot bilden på Totti och hans dotter

Francesco Totti har på Instagram skrivit att tidningen ”publicerat bilden utan att tänka på problemen kring sexualiseringen av den minderåriga kroppen”. Han får medhåll av stiftelsen Moige, som arbetar för att skydda minderårigas rättigheter och skydda dem från bland annat sexuellt utnyttjande. 

Moige har anmält Gente till den italienska motsvarigheten till pressombudsmannen med motiveringen: ”Det är oacceptabelt och perverst att på omslaget till sin tidning publicera en bild på en trettonårings bakdel och hänvisa till hur mycket hon liknar sin mor”

Moige skriver vidare att det faktum att Chanel är dotter till en välkänd idrottsman inte är motivering nog att publicera bilden. 

Gentes chefredaktör Monica Mosca säger att hon är ”ledsen och förvirrad” över de negativa reaktionerna mot publiceringen och säger vidare att målet med publiceringen var att visa upp familjen Tottis normala liv. 

https://www.instagram.com/p/BxZ8Ui9HP_P/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.