Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lautaro Martinez hjälte för Inter – slog Fiorentina i finalen

Lautaro Martinez gjorde två mål för Inter.
Foto: NAFOTO/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Inter är italienska cupmästare.

Det kan de tacka Lautaro Martinez för.

Med dubbla mål mot Fiorentina sköt han hem titeln till Nerazzurri för andra året i rad. 

På ett fullsatt och kokande Stadio olimpico i Rom var det Fiorentina, som jagade sin första titel sedan 2001, som började klart bäst. 

Och det skulle bara dröja ett fåtal minuter innan de lilaklädda från Florens var i förarsättet. 

I den tredje minuten hittade Jonathan Ikone Nicolas Gonzalez vid den bortre stolpen. Argentinaren gjorde inget misstag framför Samir Handanovic i Intermålet och satte 1–0.

Drömstart för Fiorentina. 

Men det var en annan argentinare som skulle sno showen i Rom den här kvällen. 

Med en knapp halvtimme spelad sprang sig Lautaro Martinez fri efter en djupledsboll från Marcelo Brozovic och satte kvitteringen till 1–1 intill den bortre stolpen. 

Bara åtta minuter senare skulle det smälla igen. 

På ett inlägg kastade sig Martinez fram och fick en perfekt träff med vristen. Pietro Terracciano i Fiorentinas mål var chanslös på det stenhårda avslutet, och på åtta minuter hade Inter (eller Martinez om man så vill) vänt cupfinalen till 2–1.

I andra halvlek avlöste chanserna varandra, men inget av lagen fick bollen i mål. 2–1 blev slutresultatet – något som betyder att Inter försvarar sin cuptitel från i fjol. 

Både Inter och Fiorentina har chans på en ny titel kommande veckor. Inter möter Manchester City i Champions League-finalen 10 juni, och Fiorentina ställs mot West Ham i kampen om titeln i Conference League-finalen 7 juni.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.