Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Larsson: ”Då hade jag brutit alla ben i kroppen”

Henrik Larsson gästade holländska tv-programmet VTBL.
Zlatan Ibrahimovic Foto: JOHN SALANGSANG/VARIETY/REX / JOHN SALANGSANG/VARIETY/REX/IBL REX FEATURES

I veckan gästade Henrik Larsson det populära holländska tv-programmet VTBL.

Där öste han beröm över en viss Zlatan Ibrahimovic.

Och det med en närmast perfekt holländska.

– Han är den bäste svenske spelaren någonsin, säger han.

Efter en succéartad säsong i allsvenskan lämnade Henrik Larsson Helsingborg för spel i holländska Feyenoord.

Där gick det lite tyngre målmässigt.

Totalt blev det 26 mål på 101 matcher med Rotterdamklubben, men Henrik Larsson har bibehållit sina språkkunskaper. Det visade sig inte minst i helgen då han gästade det populära studioprogrammet VTBL.

Larsson briljerade med sin holländska i programmet, där det av naturliga orsaker var svårt att inte prata om 47-åringens förre radarpartner i landslaget: Zlatan Ibrahimovic, som ju också spelade ett par säsonger i Eredivisie.

Bland annat togs Ibrahimovics akrobatiska färdigheter upp.

– Hade jag försökt mig på det han gjorde hade jag brutit alla ben i kroppen, säger Henrik Larsson i programmet och slår fast:

– Zlatan är den bäste svenske fotbollsspelaren någonsin.

Henrik Larsson: ”Holland ett bra steg”

Genom åren har mängder av svenskar lämnat allsvenskan för den holländska ligan. De senaste åren har övergångarna blivit färre, men Larsson är övertygad om att det är ett bra steg att ta.

– Jag tycker att det är ett bra steg. Om man är tillräckligt bra i sin egen liga (allsvenskan) så är det ett bra steg vidare. Jag rekommenderar det till alla. Det är en stark liga med många bra spelare och det finns en stark fotbollskultur här, säger han.

Henrik Larsson fick inte riktigt till det där med målskyttet i Feyenoord, det skulle komma att lossna rejält när han gick till Celtic 1997, där han är att betrakta som en av klubbens stora ikoner.

Men han minns tiden i Rotterdam med glädje.

– Det var en bra tid. En svår tid men också rolig. Om man tittar på min karriär så lärde jag mig massor i Holland. Jag är väldigt glad över vad jag lärde mig och har tagit det vidare till de andra klubbarna jag har spelat i. Där fick jag känslan att jag kommer kunna lyckas på en ännu högre nivå.