Larissa Gördel. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENSTLarissa Gördel. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST
Larissa Gördel. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST

Larissa Gördel död i krasch – blev 21 år

Publicerad

Tysk fotboll är i sorg.

21-åriga Larissa Gördel, som har representerat det tyska fotbollslandslaget på ungdomsnivå, har omkommit i en bilolycka.

– Våra tankar är med hennes vänner och familj, säger hennes klubbs sportchef Jens Klee till Bild.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Den 21-åriga försvararen Larissa Gördel, till vardags i 2. Bundesligaklubben TSV Schott Mainz och tidigare ungdomslandslagsspelare i Tyskland omkom sent på fredagskvällen.

Hon var på väg hemåt ensam i sin silverfärgade Toyota när en annan bil nära staden Breuberg kom körandes i fel körfält och frontalkrockade med Gördel vid klockan 23.55.

Förutom chauffören i den andra bilen fanns tre andra passagerare, samtliga var mellan 18 och 20 år gamla.

Gördel och chauffören omkom omedelbart och en av passagerarna i den andra bilen omkom senare under natten.

De två andra passagerna skadades allvarligt, men överlevde. Räddningstjänsten var på platsen med flera bilar samt en helikopter efter olyckan och arbetade i timmar på platsen.

Faksimil från Bild

"Sporten är sekundär"

Gördels klubb, TSV Schott Mainz, som spelar i den tyska andradivisionen var chockade efter det tragiska dödsbeskedet.

– Vi är chockade över att Larissa är död. Jag saknar ord för närvarande, säger sportchefen Jens Klee till Bild.

– Våra tankar är med hennes vänner och familj.

På lördagen planerade laget att träffas för att prata om den tragiska händelsen.

– Vi ska träffas vid klockan 17 med hela laget och se hur spelarna tar beskedet. Sen får vi diskutera hur vi går vidare med det de kommande dagarna. Larissa var en viktig del av laget och hon var väldigt populär, säger Klee.

Helgens planerade match för Mainz ställdes in.

– Sporten är väldigt sekundär en sån här dag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag