Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsstjärnan flyttar till Juventus

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Lina Hurtig har lämnat Linköping.

Enligt SportExpressens uppgifter är hon nu klar för Juventus.

– Jag är glad att jag har fått den här möjligheten, samtidigt som det känns riktigt tungt att lämna mitt under säsongen, säger Hurtig till Linköpings hemsida

Lina Hurtig kom till Linköping 2017 från Umeå. Och har, trots en del skadebekymmer genom åren, varit en viktig kugge i laget. Under den här säsongen har anfallaren stått för två mål och startat sju matcher för Linköping. 

Under fredagsförmiddagen meddelade dock klubben att Hurtig lämnar ”för en storklubb i Europa”

– Jag är glad att jag har fått den här möjligheten, samtidigt som det känns riktigt tungt att lämna Linköping och laget mitt i säsongen. Jag har haft fyra fina år i klubben och har trivts bra men nu känner jag mig redo att gå vidare, säger Lina Hurtig i ett pressmeddelande.

Lina Hurtig klar för Juventus

Nu kan SportExpressen avslöja att storklubben som värvat Hurtig är Juventus. Hon blir därmed också klubbkompis med landslagskollegan Linda Sembrant. 

24-åringen lämnar Linköping redan den första september, trots att hennes kontrakt med Linköping sträckte sig över hela säsongen.

– Det känns jättetråkigt att Lina lämnar, hon är en mycket duktig och omtyckt spelare. Samtidigt har vi förståelse för att hon vill ta den här chansen och lockas av erbjudandet från den nya klubben, säger Olof Unogård, sportchef i Linköpings FC.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.