Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsstjärnan har gripits av polis

Blir utvisad i dramat – då uppstår storbråk mellan bänkarna
Quincy Promes har gjort 44 landskamper för Nederländerna.
Foto: PROSPORT/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORT/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Promes spelar till vardags i storklubben Ajax.
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ajax stjärna Quincy Promes har gripits av polis. 

Promes är misstänkt för inblandning i en knivhuggning.

Anfallaren riskerar nu upp till fyra års fängelse, skriver De Telegraaf

Den nederländske landslagsanfallaren Quincy Promes, 28, greps av polis under söndagsmorgonen, det bekräftar polisens talesperson Jelmer Geerd för De Telegraaf.

Anfallaren misstänks för inblandning i en knivhuggning på en fest i juli då en familjemedlem till Promes skadades allvarligt. Händelsen ska dock inte ha anmälts förrän förra månaden. 

Polisen är förtegen om bakgrunden till gripandet.

– En utredning inleddes för en månad sedan och i morse ledde den till ett gripande, säger Geerd till tidningen. 

Ville inte skada Promes karriär

Senare under söndagen framkom ytterligare uppgifter. 

Enligt källor till De Telegraaf ska Promes ha anklagat släktingen för stöld vilket föranlett ett bråk. Promes är nu anklagad för att ha huggit sin släkting i knät. Enligt offrets advokat Yehudi Moszkowicz kan hugget orsakat skador som kan ge men för livet. 

Med hänsyn till anfallarens karriär valde offret inledningsvis att endast ta till civilrättsliga åtgärder, men att polisen börjat utreda det efter ett tips.   

Anfallaren riskerar nu att sitta frihetsberövad i tre dagar innan ytterligare beslut om häktning måste fattas. Skulle Promes i ett senare skede dömas riskerar han upp till fyra års fängelse. 

Enligt tidningen så förnekar Promes inblandning och att ha varit på plats under händelsen. Han samarbetar fullt ut med polisen. 

Målskytt under lördagskvällen

Promes spelade 90 minuter för Ajax i lagets 4-0 seger mot Zwolle under lördagskvällen där han stod för ett mål. Målet var hans femte i ligan denna säsong.

Ajax bekräftar att anfallaren saknades på söndagens träning och samlar information om händelsen. 

– Det är en irriterande fråga. Men att anklagas för något betyder inte att du gjorde det. Det är därför för tidigt att säga något om det från Ajax sida, säger en talesperson för klubben.

Quincy Promes har gjort sju mål på 44 landskamper för Nederländerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.