Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Klar för jätteklubben – precis innan premiären

Publicerad

Mitt uppe i förberedelserna inför EM-premiären.

Då står det klart att Magdalena Eriksson lämnar Linköping – för den engelska storklubben Chelsea.

- Otroligt kul. Skönt att det är klart, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

På måndag spelar Sverige EM-premiär mot tungviktaren Tyskland.

Pia Sundhages landslag är på plats i Nederländerna och laddar för fullt inför tungviktsmötet.

Då passar Chelsea på att presentera sitt senaste nyförvärv: Blågults försvarare Magdalena Eriksson. 23-åringen har spelat närmare 80 allsvenska matcher för Linköping, men är nu redo för ett nytt äventyr på de brittiska öarna.

– Det känns otroligt kul. Men det är blandade känslor i och med att jag lämnar Linköping mitt i säsongen. Jag har blivit väldigt imponerad av Chelseas faciliteter, hur de ser på fotboll och hur de jobbar på träning varje dag, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

Har varit på gång ett tag

Övergången var i princip klar redan innan avfärden till Nederländerna.

Något som har underlättat för Eriksson att bibehålla fokus på det stundande EM-slutspelet.

- Det här har varit på gång under en ganska lång tid. Det har varit mycket detaljer hit och dit. Det mesta var klart innan jag kom hit och det har varit skönt att bara kunnat fokusera på landslaget. Sen är det skönt att det kommer ut nu, så att jag kan fokusera fullt ut på EM. 

I Chelsea, som ligger tvåa i den engelska högstadivisionen, blir Magdalena Eriksson lagkamrat med landslagskollegan och världsmålvakten Hedvig Lindahl.

- Jag har frågat en hel del, om hur hon trivs och har det där. Hon har bara sagt bra saker, säger Magdalena Eriksson till Fotbollskanalen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag