Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollslegendaren död – blev bara 58 år gammal

Bruno Martini 2015.Foto: imago sportfotodienst / imago sportfotodienst / Imago Sportfotodienst / NT
Bruno Martini i franska landslaget 1992.

Tidigare franske landslagsmannen Bruno Martini är död.
Han drabbades av hjärtstopp – och efter drygt en vecka på sjukhus avled han. 

Målvakten blev 58 år gammal, skriver L'Equipe. 

Under tisdagsmorgonen rapporterade L'Equipe och flera franska medier att den tidigare franske landslagsmannen Bruno Martini dött. 

Martini ska ha legat inne på sjukhuset sedan den 12 oktober efter att ha drabbats av ett hjärtstopp på en träningsanläggning. Men trots drygt en vecka med intensivvård så gick hans liv inte att rädda. 

Bruno Martini startade sin professionella karriär som fotbollsspelare i AJ Auxerre och det var också där han gjorde flest framträdanden på planen. Han tillhörde klubben mellan 1981 och 1995 innan han avslutade karriären i Montpellier.

Landslagsprofilen sörjs 

Den franske målvakten stod även i mål för sitt landslag under bland annat fotbolls-EM 1992 och 1996. Efter karriären vara han även målvaktscoach i franska landslaget.

Nu sörjs av Bruno Martini av flera franska klubbar, däribland de han själv representerat:

”Det är med oändlig sorg vi nåddes av Bruno Martinis bortgång. Vi kommer att sakna dig fruktansvärt Bruno, vila i fred”, skriver Montpellier på Twitter. 

”Med stor sorg har vi nåtts av att Bruno Martini gått bort, en av de största målvakterna inom historien om fransk fotboll. Klubben skickar sina mest uppriktiga kondoleanser till hans familj, Marie, Marion, Anne och hans nära och kära”, skriver AJ Auxerre. 

https://twitter.com/AJA/status/1318459090469834754https://twitter.com/MontpellierHSC/status/1318446368101466112

Har du koll på mästarna i Champions League? 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.