Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagschefen om det nya beskedet från Zlatan

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic, 39, har öppnat för en comeback i landslaget – om Janne Andersson lyfter på luren och ringer.

– Vi får se hur det hanteras, det kommer säkert komma någon kommentar från Janne under dagen, säger landslagschef Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Under tisdagskvällen tog stjärnan emot sin tolfte guldboll och kan nu vara aktuell för landslaget. I en intervju med Aftonbladet berättar anfallaren att han ”saknar landslaget” och vad han sagt om Janne Andersson ringde.

– Jag hade svarat... ”Ge mig tid, jag ska tänka på det”. Men det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det, säger ”Ibra” till tidningen.

Förbundskaptenen har ännu inte kommenterat Zlatans öppning till landslaget. 

”Behöver prata med Janne först”

Håkan Sjöstrand, Svenska fotbollförbundets generalsekreterare, vill inte uttala sig om 39-åringens nya besked.

– Vår förbundskapten Janne Andersson ansvarar för alla trupp– och laguttagningar precis som han alltid gör. Så det är en fråga som hanteras helt av honom, säger han till SportExpressen.

Landslagschefen Stefan Pettersson om stjärnans ord om Blågult:

 – Jag tänker ingenting eftersom jag fortfarande inte har sett den eller pratat med Janne. Det får vi se hur det här hanteras, men det kommer säkert komma någon kommentar från Janne under dagen skulle jag tippa. Jag har som sagt inte pratat med honom och får vara lite halvtråkig och säga att jag inte har något att säga eftersom jag behöver prata med honom först, säger han till Fotbollskanalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.