Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans utspel har blivit en världsnyhet

Foto: The Guardian
Foto: Daily Mirror
Foto: Aftonposten
Foto: SB Nation
Foto: Dagbladet
Foto: Bleacher Report
Foto: Eurosport
Foto: Yle
Foto: Excelsior
Foto: 101 Great Goals
1 / 11

Zlatan Ibrahimovic attack på TV4:s journalist Olof Lundh gav inte bara eko i Sverige.

Påhoppet har blivit en världsnyhet.

Tidningar över hela världen har uppmärksammat ordväxlingen.

Det var när Zlatan Ibrahimovic höll presskonferens inför landslagets EM-kvalmatcher mot Ryssland och Österrike som TV4:s Olof Lundh ställde en fråga om Zlatans aktiviteter utanför fotbollen.

Bland annat har Zlatan lanserat en egen version av drycken Vitamin Well och inlett ett samarbete med klädföretaget Dressmann.

Zlatan ogillade frågan.

– Jag får inte tjäna pengar för dig. Varje gång jag gör det säger du "har han inte tillräckligt med pengar?". Med Dressmann sa du: "Har han inte tillräckligt med pengar?". När det går bra och svider i dina ögon känns det extra bra. Det blir en extra kick när du får ont i magen, sa han.

Rubriker över hela världen

Attacken på Lundh fick stor uppmärksamhet i Sverige och det dröjde inte länge innan det spred sig över hela världen. I skrivande stund har nyheten spridit sig till såväl England som Mexiko.

Brittiska The Guardian översätter citatet till "I get a kick out of doing things hurt you".

Norska Aftenposten skriver: "Zlatan freste mot svensk TV-profil.

Den globala sajten 101 great goals skriver: "Zlatan går till attack mot en journalist efter frågor om hans åtaganden utanför planen".

Mexikanska Excelsior kör med rubriken: "Ibrahimovic provocerande svar till en journalist".

De försvarar Zlatan

Många har enkom rapporterat om ordväxlingen mellan Zlatan och Olof Lundh – men vissa går längre än så. SB Nation har publicerat en krönika som tar Zlatan i försvar.

Krönikan är rubricerad "Zlatan får lov att tjäna pengar, hatare". Sajten skriver att många ogillar Zlatan för att han tjänar så mycket pengar och tar upp Lundh som ett exempel på en sådan.

Sedan avslutar de krönikan med orden: "Fortsätt vara dig själv Zlatan. Och som alltid, tjäna pengar".