Foto: Expressen-TV
 Foto: Expressen-TV

Zlatans svar: "Vad spelar det för roll?

Publicerad

DUBLIN/STOCKHOLM. Sveriges uppladdning inför segern mot Irland innehöll ett oväntat inslag.

När spelarna förberedde sig på en teoretisk genomgång dök komikern Soran Ismail upp – och bjöd på en standup-show.

Men Zlatan Ibrahimovic hade ingen lust att kommentera överraskningen.

– Vad spelar det för roll?, frågar Ibrahimovic.

Anders Svensson sköt nytt liv i Sveriges playoff-dröm när en tung trea bärgades på Aviva stadium.

Efter 2-1-segern var Albin Ekdal en av flera lättade spelare.

– Vi kan få hur mycket skit som helst. Vi i gruppen bryr oss inte om vad som skrivs utan vet vad vi kan. Vi bevisade i kväll att vi kan vinna viktiga matcher, säger Ekdal till SportExpressen.se.

I veckans förberedelser inför matchen stod en teoretisk genomgång på schemat för landslagsspelarna. Då överraskades landslaget – av komikern Soran Isamil.

– Vi brukar ha någon aktivitet när vi har samlingar. Nu kände ledningen att vi behövde muntras upp. Det var uppskattat från hela laget, säger Jonas Olsson efter matchen.

"Lättade upp stämningen"

Även Albin Ekdal uppskattade landslagsledningens överraskning.

– Vi fick oss några garv där och det kanske lättade upp stämningen inför matchen, säger han.

Zlatan Ibrahimovic ville dock inte svara på några frågor om Ismails oväntade besök, när SportExpressen.se träffade honom i mixade zonen.

– Vad spelar det för roll?, frågar Ibrahimovic.

Var det en bra uppladdning?

– Vi spelade just en nittiominuters match och du snackar om något helt annat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag