Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans semester med familjen – på lyxbåten

Zlatan och Helena Seger är på Mallorca med familjen.
Foto: JOAN LLADO / STELLA PICTURES/SPLASH NEWS
Zlatan är skadad och missar EM.
Foto: JOAN LLADO / STELLA PICTURES/SPLASH NEWS
Helena vilar ögonen en stund.
Foto: JOAN LLADO / STELLA PICTURES/SPLASH NEWS
Båten de semestrar på är en Riva 100 Corsaro.
Foto: JOAN LLADO / STELLA PICTURES/SPLASH NEWS
Helena Seger.
Foto: JOAN LLADO / STELLA PICTURES/SPLASH NEWS

För några dagar sen skapade Zlatan Ibrahimovic hysteri i Stockholm.

Nu är han på plats i Spanien. 

Zlatan och familjen slappar på en lyxbåt – 90 mil från arenan där Sverige spelade sin EM-premiär.

Tanken var ju att Zlatan Ibrahimovic, 39, skulle ha spelat EM för Sverige. Han gjorde comeback i landslaget, hyllades av Janne Andersson och allting såg väldigt bra ut.

Då kom skadan.

Zlatan Ibrahimovic vred till knäet i en match med Milan och tvingades kasta in handduken.

– Jag har i dag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar. Det känns så klart tråkigt, framför allt för Zlatan men också för oss, förklarade Janne Andersson i mitten av maj.

I stället för att hjälpa Sverige till framgångar i EM har Zlatan Ibrahimovic nu fått tid till annat. I förra veckan åkte han runt i Stockholm med sin Ferrari Monza SP2 och skapade hysteri bland studenter som ville ta bilder med världsstjärnan. Och nu är han alltså ute med båten.

Semester på Mallorca

På bilder från Mallorca syns Zlatan, Helena Seger och barnen ombord på deras lyxyacht Riva 100 Corsaro, som enligt uppgift är värderad till ”mellan 100 och 200 miljoner kronor”.

Vad de gör där? Tar det lugnt, solar, pratar, solar. I alla fall på bilderna som SportExpressen tagit del av. Vi kan nog anta att han och familjen också följde Sveriges premiärmatch mot Spanien (0-0) som spelades på Estadio La Cartuja i Sevilla – cirka 90 mil ifrån Mallorca.

Riva 100 Corsaro.
Foto: Ferretti Group.

Zlatans lyxyacht har väckt uppmärksamhet och blivit omskriven förut. Den är 29 meter lång, har en toppfart på 27,5 knop och är bland annat utrustad med en stor matsal, cocktailbar och ett innovativt garage som viker ut sig för att skapa en strandklubb på vattennivå. Den har också en mastersvit med dubbelsäng och privat lounge, med inbyggt ljud- och karaokesystem.

Dessutom ska det finnas en liten fotbollsplan med konstgräs ombord.

Ödestest för knäet

Vad status är med hans knäskada? Det är lite oklart. Enligt SportExpressens uppgifter är Zlatan Ibrahimovic just nu mitt uppe i sin rehabilitering och i slutet av juni kommer han att undersökas av läkaren Volker Musahl, som opererade Zlatans knä efter korsbandsskadan 2017. Det blir ett ödestest för att se den riktiga omfattningen på hans nya skada.

Nästa Serie A-säsong med Milan startar den 22 augusti.

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021