Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Zlatans nya rekord blir till en dokumentär

Publicerad

Nu blir Zlatan Ibrahimovics liv film. Den åttonde oktober kommer Kanal 5 att sända dokumentären "Från Rosengård med mer än ett mål", som följer stjärnans väg mot målrekordet i svenska landslaget. Och för första gången berättar Zlatans pappa om sonens framgångar.

– Jag kan inte beskriva vilken support han är. Jag får tårar i ögonen, säger Zlatan om pappans stöd i trailern.

Boken "Jag är Zlatan" blev en succé. Nu kommer en film med stjärnan. Dokumentären "Från Rosengård med mer än ett mål" kommer att handla om stjärnans målrekord i landslaget.

– Vem hade trott att den skitungen från Rosengård skulle slå det svenska målrekordet, säger Zlatan i trailern.

"Får tårar när jag berättar"

Och för första gången intervjuas Zlatans pappa, Sefik Ibrahimovic, om sin sons framgångar.

– Jag kan inte beskriva vilken support han är, jag får tårar nu också när jag berättar, säger Zlatan i trailern om pappans stöd.

– Och vem hade kunnat tro att den här skitungen från Rosengård skulle slå rekordet, säger Zlatan sedan och pekar på gamla foton på honom som barn.

Och på sin Facebooksida berättar Zlatan om den nya dokumentären.

"Min personliga tillbakablick över de 50 mer eller mindre osannolika målen jag gjort i det Svenska Fotbollslandslaget och därmed slagit det 82 år gamla målrekordet", skriver han.

"Jag är mycket stolt över mitt rekord i landslaget och hoppas att den här dokumentären kan visa alla ni ungdomar som kämpar för att nå sina mål, att allt är möjligt".

"Ärlig och öppenhjärtig"

Enligt ett pressmeddelande från Kanal 5 var det Zlatan själv som kom med idén till dokumentären.

– Det här är berättelsen om hur ett 82-årigt svenskt målrekord kunde slås, och om den exceptionelle och karismatiske idrottsman som gjorde det, säger den exekutive producenten Calle Jansson.

– Det var Zlatan som födde idén att göra den här dokumentären och vi tillbringade många timmar tillsammans för att sätta ambitionen.

Och enligt landslagschefen Lars Richt är dokumentären en väldigt öppenhjärtig skildring av stjärnans väg mot toppen.

– Jag som känner honom sedan länge har sällan sett honom så ärlig och öppenhjärtig i ett liknande medialt sammanhang, säger han i pressmeddelandet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag