Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Zlatans löfte – efter historiska rekordet

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic gick om Sven Rydells notering på 49 mål och är nu bäste målgörare i Blågult genom tiderna.

Landslagskaptenen lovar dessutom mer.

- Det kommer att komma ännu fler mål, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic är nu Sveriges genom tiderna största fotbollsspelare även på pappret. Den svenske lagkaptenen slog alla tiders målrekord i det svenska herrlandslaget med två mål mot Estland.

- Det känns helt otroligt. Det är något jag har gått och väntat länge på. Nu är jag äntligen där och har slagit det gamla målrekordet. Det känns extra skönt att det var jag som gjorde det, säger Zlatan Ibrahimovic.

Hur kom du på idén med tröjan?

- I går (dagen före match) sa jag att jag ville visa alla att jag slagit rekordet. Jag pratade ihop mig med Lasse Richt. Det kändes rätt med tröjan och jag ville visa upp den.

- Jag var tvungen att göra två mål och det gjorde jag.

När blev du en sån här målskytt?

- När jag träffade Fabio Capello (Zlatans tränare i Juventus). Då blev jag en målskytt. Sedan dess har det bara kommit mer och mer mål. Jag är mer rutinerad framför mål.

- Det kommer komma ännu fler mål.

"Blir svårare mot Österrike"

Vad väckte Capello i dig med målskyttet?

- Ni som har läst min bok vet, säger Zlatan med ett skratt.

Vad gör du med tröjan?

- Jag sparar allt.

Vilket mål rankar du högst?

- Jag tror det snyggaste får bli målet mot England (bicycletamålet). Inget slår det. Men alla mål är viktiga för de har gjort att jag slagit rekordet.

Var det kul att målet som du slog rekordet med kom med en klack?

- Ja. Att det just blev en klack var kul. Det var enda sättet jag kunde göra mål på därifrån.

Vilket är viktigast?

- Alla 50. Vi har haft många mål som varit viktiga. Det finns en del att kolla på.

Kan man dra några växlar av ert spel med tanke på motståndet?

- Det kommer att bli en helt annan match mot Österrike. Det blir ett svårare motstånd och jag kommer ihåg att senast vi var där så var det en tuff match. Vi förlorade. Men vi är förberedda. Vi ska hitta stabiliteten så kommer det att gå bra.

Hyllas av lagkamraterna

Den nyblivne rekordhållaren hyllades av lagkamraterna efter matchen. Kim Källström bara skrattade när han skulle kommentera Zlatans historiska kväll.

- Ja, vad ska man säga. Det är en otrolig prestation. 50 mål är imponerade. Hade han sagt det när han började, att det skulle bli 50, är det nog inte så många som hade trott att han skulle klara det. Men han har sakta men säkert ätit sig ikapp.

Debutanten Nabil Bahoui:

- Fantastiskt. Vem annars, liksom? Det är häftigt. Och det var väldigt lätt att spela med honom - bara att ropa till så får du bollen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag