Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans besked: Inte redo för 90 minuter

Zlatan: "Jag känner sorg för er – njut så länge det varar"
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic kommer till landslagssamlingen men skralt om speltid i bagaet. 

Nu ger han besked om sin form. 

– 90 minuter har jag inte i mig, säger Zlatan på landslagets presskonferens.  

Zlatan Ibrahimovic är avstängd i playoff-mötet med Tjeckien och inför matchen har förbundskapten Janne Andersson istället pratat om Zlatans betydelse även utanför planen.  

– Det är en roll jag länge haft i Milan. Jag gillar läget, man får ett helt annat ansvar. Det är en roll jag gillar och jag trivs väldigt bra, jag tycker jag hanterar det bra. Sen ska du komma ihåg att du ska vara dig själv. Men jag trivs med det, säger Zlatan när han får frågan om sin roll utanför planen. 

Inte redo för 90 minuter

Zlatans 2022 har präglats av skador och den svenske landslagsveteranen kommer till samlingen med endast ett fåtal korta inhopp i baget. 

Han har inte heller tränat för fullt under landslagssamlingen. 

– Jag har inte varit ute på planen i och med att jag är avstängd. Men jag håller på att föra mig redo för andra matchen. Men det känns bra, jag är en gammal gubbe, säger Zlatan.

Skulle Sverige ta sig till en avgörande match mot Polen är han redo att hjälpa laget även på planen. Samtidigt erkänner han att han inte är i storform.

– 90 minuter har jag inte i mig. Jag och Janne har kommunicerat innan samlingen. Hur mycket (speltid) det blir får Janne bestämma, det är han som bossar. Jag är här för det han vill ha mig till. 

Sverige ställs mot Tjeckien på Friends arena på torsdag 24 mars. 

Janne Andersson: ”Vi är en del av världen i övrigt”
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset