Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan: "Var nog mitt sista försök att nå VM"

Foto: Frank Augstein

Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt sista VM.

Det antyder han i sin app - direkt efter förlusten mot Portugal.

När frågan kom i TV4 hade lagkaptenen inte mycket att tillägga.

– Jag menar – att prata ut framför en tv-kamera känns helt fel, säger han till TV4.

Två mål räckte inte.

Zlatan Ibrahimovics dubbla fullträffar blev förgäves - och nu fruktar Ibrahimovic att det inte blir fler VM-slutspel för hans del.

"Det var nog sista försöket att nå VM med landslaget för min del. Så långt fram spelar jag nog inte i landslaget. En sak är säker; ett VM utan mig blir inget att kolla på - så det är inte lönt att vänta på VM", skriver han i sin app.

Men även om det kan vara det sista försöket till världsmästerskap ser han fram emot en fortsättning i landslaget.

– Positivt, mycket positivt, säger han i SportExpressens livesändning efter matchen.

Är 36 nästa gång

Zlatan gjorde två mål i returmatchen mot Portugal - men det räckte inte. Cristiano Ronaldo var snäppet bättre och såg med sina tre fullträffar till att skjuta portugiserna till VM.

– Tyvärr mötte vi ett lag som var bättre. Portugal är bättre än Sverige, det är bara att inse fakta. Vi kunde gått vidare, men vi gör det inte.

Han tycker dock att Sverige förtjänade VM-platsen mer.

– Mer än såhär kunde vi inte göra. Vi fick Portugal – de var absolut favoriter, som jag sagt under hela veckan. Vi kom tvåa i en grupp med Europas bästa lag – de kom tvåa i en grupp de borde vunnit och fick en andra chans, säger Ibrahimovic till TV4.

– På grund av det gjorde de det dåligt. Vi fick en andra chans för att vi gjorde det bra. Man kan se det på olika sätt. Jag tycker att vi förtjänade VM, fortsätter han.

"Känns helt fel"

Nästa VM-slutspel, efter det i Brasilien, går i Ryssland 2018 - då är Zlatan 36 år gammal.

– Vi får se. Jag menar – att prata ut framför en tv-kamera känns helt fel. Jag kör på. Jag är lagkapten, en stolt lagkapten. Efter en sådan här förlust kommer man tillbaka ännu starkare och det kommer jag göra, säger Ibrahimovic.

En person som hoppas att Zlatan Ibrahimovic fortsätter är Alexander Kacaniklic.

– Ja, jag tror att han fortsätter över EM-kvalet. Eller, jag har ingen aning. Det får du fråga honom om. Men jag tror det, han behövs, säger han till SportExpressen.se.

Ibrahimovic har spelat i två VM-turneringar, i Japan och Sydkorea 2002, samt i Tyskland 2006.