Zlatan Ibrahimovic väljer fransk gala före Idrottsgalan Foto: Walter BieriZlatan Ibrahimovic väljer fransk gala före Idrottsgalan Foto: Walter Bieri
Zlatan Ibrahimovic väljer fransk gala före Idrottsgalan Foto: Walter Bieri
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger Foto: Tommy PedersenZlatan Ibrahimovic och Helena Seger Foto: Tommy Pedersen
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger Foto: Tommy Pedersen

Zlatan väljer fransk gala före Idrottsgalan

Publicerad

PARIS/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic finns inte på plats för dagens Idrottsgala i Globen.

På Twitter sprids nu bilder på Zlatan iklädd boxningskläder och handskar på en fransk gala i Paris.

– När Zlatan tackade nej till Idrottsgalan fick vi bara beskedet att han valde att gå på en välgörenhetsgala i stället, säger Stephan Rimér, vd för Idrottsgalan.

Det har sedan tidigare stått klart att Zlatan Ibrahimovic inte kommer att delta i Idrottsgalan. Men får man tro fransk press beror det inte på att svensken haft ett tufft spelschema med Paris Saint-Germain, utan på att han har andra planer.

– När Zlatan tackade nej till Idrottsgalan fick vi bara beskedet att han valde att gå på en välgörenhetsgala i stället, säger Stephan Rimér, vd för Idrottsgalan.

Les Enfoirés är en årlig fransk välgörenhetskonsert som startade år 1986. Den grundades av komikern Coluche och har för syfte att samla in pengar till Restaurants du Cœur. Och Restaurants du Cœur är i sin tur ett projekt som går ut på att dela ut mat till behövande. I fjol samlade man ihop 23 miljoner euro på galan.

Även Zidane ska vara på plats

Varje år deltar en stor grupp artister och andra kändisar i konserten. Och i år kommer man även hitta Zlatan Ibrahimovic där – i publiken.

Enligt franska tidningen Gala kommer Zlatan att dyka upp jämte fotbollsprofiler som Bixente Lizarazu, Fabien Barthez, Zinedine Zidane och Karim Benzema. Tillställningen hålls i Arena AccorHotels i Paris.

"Deltar inte i det parisiska societetslivet"

Zlatan kommer dock inte att sjunga på galan, skriver Gala, som också trycker på att Paris Saint-Germain-stjärnan inte har för vana att delta i ett parisiska societetslivet.

"På tre och ett halvt år har den svenske jätten bara gått ut på GQ-galan i december 2013 och några idrottstillställningar", skriver tidningen.

Men Zlatan sitter inte bara i publiken under galan. På Twitter sprids nu bilder där man kan se svensken på scenen, iklädd träningskläder och boxningshandskar bredvid den franska rugby-stjärnan Sebastien Chabal.

Zlatan la sedan upp en selfie på sin app där han stod jämte Chabal.

"Jag trodde att jag var den ende besten i Frankrike", skriver Zlatan.

SportExpressen varit i kontakt med Miguel Fernandez, Chabals agent.

– Det var lyckat, mycket bra. Zlatan var sig själv, han var Zlatan helt enkelt. Han verkade väldigt avslappnad under kvällen. Vi hade väldigt roligt, säger Fernandez.

– Vi kan inte berätta mer vad som skedde på scen mellan Zlatan och Sébastien nu eftersom det kommer sändas på tv senare.

Kristoffer Sandberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag