Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan till attack: ”Jag skäms inte”

Zlatan Ibrahimovic tacklade César Azpilicueta i VM-kvalmatchen. 

Nu är han avstängd i playoff – men trots det är det inget ”Ibra” ångrar. 

– Det var en dum grej av mig, men jag skäms inte, säger 40-åringen i en lång intervju med The Guardian.   

Det var med drygt fem minuter kvar i VM-kvalavgörandet som Zlatan Ibrahimovic hamnade i en het duell med Chelseas stjärna César Azpilicueta. Anfallaren sänkte spanjoren med en armbåge och fick ett gult kort. Det betyder att han är avstängd när Sverige spelar playoff-semifinalen i mars 2022. 

I en lång intervju med The Guardian berättar Ibrahimovic om incidenten och menar att han inte ångrar någonting. 40-åringen säger att han gjorde det för att skydda en lagkamrat. 

– Jag gjorde det med mening, och jag skäms inte över det. Han gjorde en dum grej mot en av mina lagkamrater och jag var tvungen att göra något för att få honom att förstå att ”så gör du inte”. Du vågar inte göra det mot mig.

- Vad kan han säga? Han kan inte säga det till mig men han kan säga det till min spelare, som inte kommer göra någonting eftersom han är för snäll. Det var inte bra gjort av mig, men jag gjorde det ändå. Det är så jag är. Jag skäms inte för att säga det.

Zlatan: ”Sparka inte på en som ligger”

Azpilicueta och Ibrahimovic pratade inte efter matchen. Milan-anfallaren menar att spanjoren inte hade något att säga. 

– Han kan säga det till min lagkamrat, men inte till mig. Därför att min lagkamrat är för snäll och kommer inte säga någonting. Det var inte bra gjort av mig, men jag gjorde det ändå. Det är så det är. 

– Det handlar inte om att jag nu är avstängd i playoff. Det handlar om att killen (Azpilicueta) ska förstå att du inte sparkar på en som ligger. Du attackerar inte en hund som inte pratar. Attackera i stället någon som som kan göra något. Det är enkelt att gå på mina lagkamrater som är 20 år gamla. De är väldigt snälla killar. Nu hoppas jag att han förstår, säger Zlatan Ibrahimovic. 

Zlatan efter Georgien-matchen