Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan röstade inte: "Intresserar mig inte"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Sara Strandlund

I söndagens val till Europaparlamentet skördade flera högerextrema partier framgångar runtom i Europa.

Landslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic har dock inte följt utvecklingen - och valde att inte ens rösta.

– Jag vet inget om det och det intresserar mig inte, säger han.

Under söndagen röstade Europas länder till Europaparlamentet. Och när kvällen summerades var det tydligt att höger- och vänsterpopulistiska partier hade vunnit mark.

I Danmark blev invandrarkritiska Dansk folkeparti största parti och i Frankrike blev Nationella fronten störst i Europaparlamentet. För att nämna några få exempel.

I Sverige fick Sverigedemokraterna närmare tio procent av rösterna.

"Ingen aning"

På måndagen höll herrlandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic presskonferens inför landskamperna mot Danmark och Belgien.

Han fick då frågor om utvecklingen i Europa - men det var inget som intresserade svensken.

– Jag har ingen aning helt ärligt. Jag vet inget om det, säger han.

Ibrahimovic valde inte heller att rösta.

– Nej och det intresserar mig inte heller.

"Kliar mig inte"

Tidigare har PSG-stjärnan pratat om Sverigedemokraternas frammarsch i en intervju med SportExpressen.se:s Mattias Larsson:

– Min mamma är kroat, min pappa är bosnier och jag föddes i Sverige. Det är en stor mix överallt, det är så världen ser ut och det är bara att acceptera det och hänga med. Vad de (SD) håller på med, jag har inte gett mig in i det och det intresserar mig inte. Jag känner mig som svensk. Jag är stolt över att var svensk och försöker representera Sverige på ett bra sätt var jag än kommer i världen. Jag hoppas jag gör, på det sättet som jag kan. Vad de (SD) säger, det kliar inte mig någonstans, sa han i intervjun 2012.