Zlatan och norske journalisten Aslan Farschian.
Zlatan och norske journalisten Aslan Farschian.

Zlatan på skojhumör: "Ser ut som Gattuso"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic var på strålande humör när han mötte pressen inför landskampen mot Norge.

När journalisten Aslan Farschian från VG frågade om hur han såg på ryktet om att han är en bad boy kontrade Zlatan.

– Du ser ju själv ut som Gattuso. Det är en bad boy.

– Det var gott svarat kan man säga, säger Farschian efteråt med ett skratt.

Det tycks som om det är en lycklig Zlatan Ibrahimovic som har kommit hem till Sverige för matchen mot Norge.

Lagkaptenen var på sitt mest skämtsamma humör när han höll presskonferens inför onsdagens drabbning.

På en fråga om varför han kommer hem till den här typen av träningslandskamper nu för tiden när han tidigare om åren nobbade så svarade han:

– Det har blivit billigare att ta hem mig.

Zlatan gav svar på tal

När Aslan Farschian, journalist på norska tidningen Verdens Gang frågade hur Zlatan såg på det rykte som bad boy som han har haft under karriären så gav Zlatan svar på tal.

– Vill du se mig som bad boy så gör det. Du ser ju själv ut som Gattuso. Det är en bad boy.

Gennaro Gattuso gjorde sig känd som ett rivjärn på mittfältet under många år i framför allt Milan där han spelade tillsammans med Zlatan när svensken var i klubben mellan 2010 och 2012.

– Det var gott svarat kan man säga, säger Farschian om Zlatans kontring.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag