Foto: Laurent CiprianiFoto: Laurent Cipriani
 Foto: Laurent Cipriani
Foto: Andreas L ErikssonFoto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Zlatan om Hamréns beslut: "Det är synd"

Publicerad

Förra veckan kom beskedet att Erik Hamrén slutar som förbundskapten efter EM.

Nu berättar Zlatan Ibrahimovic om sina känslor kring beslutet.

– Jag tycker att det är synd, säger Ibrahimovic i sin app Zlatan Unplugged.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Förra veckan meddelade Erik Hamrén att han lämnar sin post som förbundskapten efter EM i Frankrike.

Hamrén berättade då att han tog beslutet under januariturnén i Abu Dhabi.

– Då fanns det ingen tvekan. Då meddelade jag Håkan Sjöstrand (förbundets generalsekreterare) mitt slutgiltiga beslut. Jag har haft svensk fotbolls finaste och bästa jobb i snart sex och ett halvt år, och det är inte slut än. Minst sju landskamper återstår. Jag ser fram emot EM, vi ska göra en bra prestation där. Men det känns rätt att sluta, det känns rätt att någon annan tar över och känns rätt att jag gör något annat, sa Hamrén då.

Zlatan: "Har gjort ett kanonjobb"

Förbundskaptenen berättade också att den spelare han kontaktade innan han gick ut med sitt beslut offentligt var Zlatan Ibrahimovic.

Och nu har anfallaren gett sin syn på saken i sin app Zlatan Unplugged.

– Jag tycker att det är synd i och med att han har gjort ett kanonjobb, säger Ibrahimovic.

Samtidigt passar anfallaren på att berömma sin tränare i Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, som nyss förlängde sitt kontrakt med klubben.

– Han har gjort det bra, så det är helt rätt att han får förlängt, säger han.

Zlatan: "Handlar om resultat"

Zlatan får också frågan om vad han tycker det är det viktigaste hos en förbundskapten eller tränare - och han menar då att allt handlar om resultat.

– Alla är olika och i slutändan handlar det om resultat, säger Ibrahimovic.

Efter att Hamrén meddelade sitt beslut har många önskat att Henrik Larsson ska ta över. Men enligt Larsson är det inte aktuellt.

– Det kommer inte att hända, kommenterade han tidigare.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag