Zlatan: "Jag tränade taekwondo många år"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Petter Nilsson

Får vi se ett nytt supermål av Zlatan mot Tyskland?

Nyckeln kan vara taekwondo-träning.

I en intervju med Kanal 5 berättar landslagsstjärnan om konstmålet i franska ligan senast - som i fransk press beskrevs som ett "kung-fu-mål".

- Jag känner att jag kan göra akrobatiska rörelser, säger Zlatan.

Tyskland är stora favoriter i tisdagens VM-kvalrysare.

Sveriges hopp om en bragd i Berlin stavas Zlatan Ibrahimovic.

I fredags kväll kämpade han in segermålet borta mot Färöarna, och räddade därmed Sverige från ett jättefiasko.

Men anfallsstjärnan har betydligt snyggare och mer spektakulära mål på sin cv.

Som klacken mot Italien - eller rökaren mot Ungern.

"Kung-fu-utövare"

Det senaste cirkusnumret från Zlatan kom i Paris ligamöte med Marseille senast - vilket fick franska tidningen L'Equipe att beskriva Zlatans insats så här:

"Två symptomatiska mål: det första värdigt en kung-fu-utövare, det andra en fantastisk frispark. Synd bara att hans medspelare inte alltid förstår hans intentioner."

Inför tisdagens match har Kanal 5 gjort en längre intervju med Zlatan. SportExpressen.se har tagit del av intervjun, där reportern Tommy Åström bland annat reder ut den senaste klack-fräckisen.

"Enda sättet"

Tommy Åström: Du har kommit in bra i franska ligan, leder skytteligen, två snygga mål mot Marseille – det ena beskrevs i fransk media som ett ”kung-fumål”. Men egentligen är det väl taekwondo som är din grej, eller hur?

Zlatan Ibrahimovic: Jag tränade taekwondo under många år, men jag vet inte om det kan kopplas till det. Många har frågat mig om det gett mig fördelar eller hjälpt mig, men jag vet inte. Jag känner att jag kan göra akrobatiska rörelser, och det här var ett läge där jag kände att jag inte hade någon chans att skjuta mot mål på ett vanligt sätt och det här var enda sättet att få den mot mål. Med lite tur så gick den in.

Följer UFC

TÅ: Har du svart bälte eller?

ZI: Ja.

TÅ: Har du det?

ZI: Vi säger så. Det låter bättre.

TÅ: Petar du in taekwondo-träning fortfarande?

ZI: Nej, nej, men jag gillar att kolla på ... vad heter det ... UFC och lite andra organisationer. Jag följer det, det är kul att se. Det är en häftig sport.

Intervjun sänds i sin helhet i Kanal 5 i samband med matchen mot Tyskland.