Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan Ibrahimovics viktiga roll i truppen

Janne om det oroliga världsläget - och landskamperna.
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN
Janne Andersson.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic är avstängd mot Tjeckien.

Trots det spelar han en nyckelroll i laget.

– Jag ser honom som en halv-ledare, säger Janne Andersson.

På måndagen samlades det svenska herrlandslaget i Stockholm inför den viktiga playoff-mötet med Tjeckien på torsdag. Zlatan Ibrahimovic är uttagen i truppen men anfallaren är avstängd mot Tjeckien, vid vidare avancemang är det oklart hur mycket han kan delta.

– Zlatan är fortfarande i en rehabfas. Han har ena foten i rehaben och den andra på planen, säger Janne Andersson.

Trots att Milananfallaren är avstängd på torsdag spelar han en nyckelroll för landslaget under samlingen. Andersson pekar på flera punkter.

– Han har enorm erfarenhet. Vi tappade rutin efter EM, bara att han finns mer inför den här typen av matcher är stort. Jag ser honom som en halv-ledare som pushar, vägleder och ger tips till våra unga spelare, säger förbundskaptenen och fortsätter.

Janne om Zlatans roll i landslaget 

– Zlatan har en viktig roll även fast han inte spelar på torsdag, jag har det största förtroendet för honom i den rollen, understryker förbundskaptenen.

Den nyinkallade Manchester United-stjärnan Anthony Elanga kan dra nytta av att ha Ibrahimovic nära sig kommande dagar i Blågult.

– Med Zlatans rutin och det faktum att han har varit med när saker ställs på sin spets, självklart kan han bidra för Anthony och de andra spelarna. 

– Jag ser honom som en halv-ledare, den attityden han visat gentemot mig och gruppen, jag är jätteglad för att han är här. 

Janne Andersson om kriget i Ukraina

Så hanterar landslaget situationen
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset