Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan Ibrahimovic om kriget i Ukraina

Zlatan om vad som händer efter karriären.
Foto: SEDAT SUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Janne Andersson har pratat med sina landslagsspelare om det pågående kriget i Ukraina, och under torsdagens match kommer de att på något sätt uttrycka sitt stöd för landet. 

– Vi ska inte behöva gå igenom ett krig där människor behöver lida för saker de inte ska behöva lida för, säger Zlatan Ibrahimovic.

Rysslands invasion av Ukraina har fått effekter för den pågående landslagssamlingen. Nationen har uteslutits från playoff-spelet och Sverige kommer således inte att kunna ställas mot dem vid vinst mot Tjeckien. 

Men det får också känslomässiga effekter i truppen. På måndagen berättade förbundskapten Janne Andersson om hur han personligen har påverkats av det som sker i Ukraina och att han även hade inlett samlingen med att prata med spelarna om det.

Under tisdagens presskonferens fick Zlatan Ibrahimovic frågan om hur han hanterar känslorna som kommer upp i och med kriget.

– Jag tror det är jobbigt, när man snackar krig är det väldigt jobbigt. Jag är för fred och kärlek, det är mitt budskap, säger han.

– Det är tragiskt det som händer, det ska inte hända. Det är 2022 vi ska inte behöva gå igenom ett krig där människor behöver lida för saker de inte ska behöva lida för.

Zlatan undviker rapporteringen om kriget

Anfallaren berättar också att han väljer att undvika att konsumera krigsrapporteringen.

– Jag stänger av helt om jag ska vara ärlig, jag följer inte media om det. För man hör det ändå. Det finns bilder, det blir en jobbig sits för mig att följa. Jag hoppas det tar slut snabbt.

Under torsdagens hemmamatch mot Tjeckien på Friends arena kommer landslaget att visa sitt stöd för Ukraina. På vilket sätt detta kommer att ske är inte kommunicerat än.

– Det planeras för det, spelarna är en del av det. Vi återkommer när det är mer fast, har landslagets presschef Jakob Kakembo tidigare meddelat.

Möttes på Uniteds träningsanläggning.
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset