Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan hyllas - även av
tidningar i Österrike

Foto: Tommy Pedersen

De österrikiska tidningarna skriver dystra rubriker efter att Sverige dödat Österrikes VM-hopp.

"Superstjärnan löste det för Sverige", skriver oe24.at - och hyllar Zlatan Ibrahimovics insats.

"Ibrahimovic dödade vår VM-dröm. Superstjärnan löste det för värdarna i 86:e minuten", skriver tidningen oe24.at.

Den österrikiske förbundskaptenen Marcel Koller hyllas för hur han använde mittbacken Aleksandar Dragovic som mittfältare i syfte att neutralisera Zlatan. Till en början i alla fall. I andra halvleken fick Ibrahimovic det utrymme han behövde.

"Ibracadabra? Superstjärnan Zlatan visade under magiska stunder sin klass då han blixtrade till", skriver oe24.at.

"En svensk fest"

Tidningen Kleinezeitung skriver även de med dyster penna:

"Den österrikiska drömmen om VM i Brasilien är begravd. Harnik gav Österrike en 1-0-ledning i paus, men Martin Olsson och superstjärnan Ibrahimovic förvandlade den andra halvleken till en svensk fest".

"Ett parti genialitet"

Die Presse rapporterar om en strålande österrikisk första halvlek, men att Johan Elmanders stolpskott "var ett tecken på att svenskarna inte skulle ge sig så lätt."

Även Die Presse beskriver Zlatan Ibrahimovic som "en superstjärna" och efter att han hållits i schack under den första halvleken beskriver tidningen hans avgörande mål som "ett parti genialitet."