Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Zlatan har aldrig sagt att jag är rasist”

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Janne Andersson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Janne Andersson berättar om sitt möte med Zlatan Ibrahimovic.

Duon har nu försonats trots Zlatans kritik.

– Han har aldrig sagt rasist. Hade han gjort det hade jag inte..., säger Andersson till DN.

Efter att Zlatan Ibrahimovic tagit emot Guldbollen berättade han att han var sugen på att återvända till svenska landslaget.

Det gjorde att förbundskaptenen Janne Andersson direkt åkte till Milano för ett möte med 39-åringen som gjort succé i Milan under hösten.

– Jag åkte i princip med första bästa plan för jag ville hem till hustruns födelsedag, annars hade jag kunnat vänta någon dag. Jag ville åka ned för att snacka och se vad det kunde ge och det var jättebra. För mig finns det ingen prestige i sånt här utan när han öppnade upp på riktigt i samband med Guldbollen valde jag att åka ned, berättar Janne Andersson nu för DN.

Janne Andersson om mötet med Zlatan

Duons relation har varit ansträngd under en längre tid efter att Zlatan Ibrahimovic riktade kritik mot Janne Andersson i en intervju med SportExpressen hösten 2019. Han anklagade Andersson för att inte ta ut spelare med utländsk bakgrund. 

Andersson säger dock att han inte känt sig utpekad som rasist.

– Han har aldrig sagt rasist. Hade han gjort det hade jag inte..., säger förbundskaptenen till DN utan att avsluta sin mening.

Under mötet pratade man bland annat om sin egen relation och vad som sagts tidigare.

– Självklart var vi inne på saker och ting som har hänt tidigare. Det Zlatan sa var att han kände igen sig själv från när han kom fram, han tyckte att han hade det svårare för han hade invandrarbakgrund, säger Janne Andersson.