Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Blågult

Svenska storstjärnan gör comeback, enligt Fotbolldirekt.
Foto: NILS PETTER NILSSON

Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget, enligt Fotbolldirekt. 

Fotbollssajten skriver att stjärnan kommer finnas med i truppen till VM-kvalet i mars. 

Landslaget vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna. 

Vill du se Zlatan i landslaget igen?

Milanstjärnan slutade i landslaget efter EM 2016. Därefter har det ryktats om att Zlatan Ibrahimovic ska göra comeback flertalet gånger. Nu uppger FotbollDirekts Ola Gustavsson att han kommer att finnas med i truppen som kommer att spela VM-kvalet mot Kosovo och Georgien, men även landskampen mot Estland. Sajten skriver att stjärnan har lämnat klartecken till förbundskaptenen Janne Andersson. 

Landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

”Det förbundskapten Janne Andersson sade efter att han och Zlatan träffades i Milano i november är det som gäller. Det var ett bra snack och dialogen med Zlatan fortsätter. Truppen till kommande landskamper tas ut den 16 mars”, skriver han i ett sms.

Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand bemöter uppgifterna med ett sms. 

 ”Precis som alltid är det förbundskapten Janne Andersson som är rätt person att prata med om alla trupp och laguttagningar”, skriver han

Janne Andersson har tidigare uttalat sig om en eventuell comeback för Zlatan i en intervju med SportExpressen

Truppen tas ut i mars

– Det beror på hur ni tolkar det. Om jag säger att jag har pratat med Zlatan, att vi hade ett bra snack och att vi för dialogen vidare, då kan man tänka sig att vi har städat undan saker som har varit och det var egentligen det det handlade om, sa Janne Andersson då. 

Så vi ska tolka det som att antingen finns inget beslut i dagsläget, eller så är beslutet ja?

– Ja, nej, du kan tolka det som att han inte har sagt nej om det är så att jag vill ha med honom. Vi har haft ett bra snack, dialogen fortsätter och ni kommer att få reda på vad som gäller den 16 mars. 

Janne träffade Zlatan i Milano

Zlatan Ibrahimovic hintade om en eventuell comeback i samband med att han tilldelades guldbollen i vintras. 

– Så när du säger till mig: ”Saknar du landslaget?”. Yes. För jag vill vara i Friends arena, jag vill att det ska vara den gula muren eller den gula väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt... Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär, sa Zlatan till Aftonbladet. 

Därefter flög Janne Andersson till Milano och träffade stjärnan. 

– När Zlatan öppnade upp för spel i landslaget kändes det naturligt och viktigt att träffas och diskutera detta så snart som möjligt. Jag är glad att vi lyckades få till ett möte så snabbt, sa Andersson då. 

Truppen till VM-kvalet kommer att tas ut den 16:e mars. 

Zlatan Ibrahimovic har gjort 116 landskamper och 62 mål i landslaget.

Se också:

Zlatan Ibrahimovic, nu i AC Milan, uppges göra comeback i svenska landslaget, där hans slutade 2016.