Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatan: Fifa kan inte stoppa mig från VM

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Fifa kan stoppa honom från VM.

Men Zlatan Ibrahimovic är inte det minsta rädd.

– Fifa kan inte stoppa mig från något. Det här är inte en fråga för dem, det är en fråga för mig och vad jag vill, säger Ibrahimovic till Eurosport.

Den senaste tiden har Zlatan Ibrahimovic hintat om en comeback i den svenska landslagströjan. I samband med flytten till Los Angeles Galaxy sa den svenske stjärnanfallaren att han har kontakt med landslagsledningen "varje dag".

Samtidigt har Ibrahimovic nyligen gått in som delägare i ett svenskt bettingföretag som han dessutom är ansiktet utåt för i diverse reklamfilmer. Något som innebär stora problem om han skulle vilja åka till Ryssland i sommar.

Det internationella fotbollsförbundet Fifa förbjuder nämligen spelare som också är delägare i spelföretag att delta i turneringen.

– Det här verkar löjligt och fel, men att Fifa har dubbelmoral är inga nyheter, de vet inte vad de gör, sa Ibrahimovics agent Mino Raiola kritiskt till Aftonbladet för ett par dagar sen.

 

LÄS MER: Major League Soccer – så ser du matcherna i tv. 

Zlatan: "Fifa kan inte stoppa mig från VM"

Samtidigt har det berörda spelbolaget gått ut och sagt att de kommer att köpa ut Ibrahimovic ur bolaget om han blir uttagen till VM i Ryssland. 

I en intervju med Eurosport berättar Zlatan Ibrahimovic själv om soppan.

– Fifa kan inte stoppa mig från något. Om jag vill är jag där. Precis som med landslaget, om jag vill är jag där också. Det här är inte en fråga för Fifa, det är en fråga för mig och vad jag vill, säger han.

I samband med invigningen av sin nya racketsporthall i Stockholm öppnade han dörren för landslaget.

Och läget är fortfarande...

- Att dörren är öppen. Det betyder att den inte är stängd. Känns allt som det ska och jag mår bra och känner att jag kan göra det jag vill göra och kan göra, som jag alltid har gjort, då finns det… man kan diskutera, men vi är inte i det läget nu. Vi är i ett läge där jag bara är glad att jag kan spela fotboll. Sen att jag är bra på det jag gör, det är bara så ju, så det är inget jag kan styra, säger Ibrahimovic.

 

LÄS MER: VM 2018 – alla grupper, datum och spelschema.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.