Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatan fick Volvo-jobb av "Chippens" pappa

Foto: Nils Petter Nilsson

Christian "Chippen" Wilhelmssons pappa ligger bakom Zlatans samarbete med Volvo.

Det avslöjar Ibrahimovic i en intervju med DI Weekend, som släpps på fredag.

– Jag fick ett mejl och svarade direkt, säger Zlatan i intervjun.

På lördag är det premiär för Volvos samarbete med Zlatan Ibrahimovic. Den svenske storstjärnan gör reklamfilmer tillsammans med biljätten - och redan i veckan släpptes de första korta klippen från inspelningarna.

I en stor intervju i DI Weekend, som kommer ut i morgon, fredag, berättar Zlatan att det var kompisen Christian "Chippen" Wilhelmssons pappa som förmedlade kontakten.

– Jag känner "Chippens" pappa väl. Jag sa till honom: "Varför inte göra något med Volvo och maj?" Han sa: "För mig är det intressant, men det är de högsta cheferna som bestämmer". Jag bara: "Kolla du liksom, kan man hitta på något?", säger Zlatan i DI Weekend-intervjun.

"Jag svarade direkt"

Fotbollsstjärnan "Chippen" Wilhelmsson är sedan länge nära vän med Ibrahimovic och hans pappa Tomas arbetar som återförsäljare för Volvo i Malmö. Efter mötet med Zlatan iscensatte han kontakten som ledde till det nuvarande samarbetet.

– Sen bara kom han en dag. "Du, jag har något intressant till dig". Jag tänkte: Vad är det nu? Behöver han nya autografer? Han vill ha många autografer. Men han sa: "En av de högsta cheferna vill träffa dig." Jag fick ett mejl och svarade direkt, säger Zlatan till DI Weekend.

Här kan du se de första filmklippen där Zlatan samarbetar med Volvo.