Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan: "Extra kick när du får ont i magen"

Zlatan på onsdagens presskonferens.Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson

Zlatan Ibrahimovic och Olof Lundh har haft sina dispyter genom åren.

På dagens presskonferens inför matchen surnade "Ibra" till på TV4-profilen när stjärnans sponsoravtal kom på tal.

– Det blir en extra kick när du får ont i magen, säger Zlatan.

– Det är tråkigt att det har blivit så att Zlatan ska sitta och trycka till mig, säger Lundh.

Olof Lundh och Zlatan Ibrahimovic har hamnat i diskussioner med varandra i samband med landslagets presskonferenser tidigare.

När TV4-profilen för ett knappt år sedan ifrågasatte dokumentären om landlagets lagkapten – en produktion i vilken Zlatan fungerade som delägare – replikerade Ibrahimovic att Lundh "borde byta agent".

"Kick när du får ont i magen"

På onsdagens presskonferens inför lördagens EM-kval mot Ryssland ställde Lundh frågan om Zlatans ökade aktivitet vid sidan av planen.

Bland annat har Zlatan lanserat en egen versionen av drycken Vitamin Well och inlett ett samarbete med klädföretaget Dressmann.

– Jag får inte tjäna pengar för dig. Varje gång jag gör det säger du "har han inte tillräckligt med pengar?". Med Dressmann sa du: "Har han inte tillräckligt med pengar?".

Lagkaptenen fortsätter:

– När det går bra och svider i dina ögon känns det extra bra. Det blir en extra kick när du får ont i magen.

Har varit kritisk

Lundh har tidigare i år bloggat om Zlatans satsningar på affärsverksamheter utanför fotbollssfären.

"Självklart ska det finnas en förståelse över att Zlatan vill starta på karriären efter karriären och ta hand om sitt varumärke. Han och Mika Lepistö och Helena Seger har skickligt sett till att det blivit bra grejer av biografin och därefter har man adderat en dokumentär om Zlatan och en hel del andra samarbeten. Det är givetvis oerhört starkt att växla ut det ur en fotbollskarriär, även om den är makalös, men det får inte slå över för då skadar man varumärke", skrev Lundh för Fotbollskanalen i april.  

Lundhs svar

Lundh har nu svarat på Zlatans utbrott.

– Jag tror att Niklas Bodell (landslagets presschef) har pratat med Zlatan om att jag skulle komma dit och ställa frågor. Jag tror att han har sagt åt honom att hålla sig kall, men sedan kunde Zlatan inte hålla sig.
– Då tror jag att han tycker det är bättre att bryta presskonferensen för Niklas Bodell förstår att det här stärker tesen att det är så här det går till. Det är ju Sveriges lagkapten det handlar om.

Men Lundh upplevde sig inte som otrygg.
– Jag känner mig inte hotad. Jag är inte här för att bli vän med vare sig honom eller Erik Hamrén. Jag är där för att ställa frågor. Sedan tycker väl en del att jag är en idiot som ställer frågor och vissa tycker jag är bra.
– Till sist handlar det ändå om vad min arbetsgivare tycker. Vill TV4 att jag ska göra det eller inte.

Lundh försvarar också sin angreppspunkt i utfrågningen.

– Vare sig Erik Hamrén exploderar eller om Zlatan gör det så tycker inte jag det är någon konstig fråga att fråga om det han bygger upp vid sidan av fotbollen, säger han.
– Det måste vi också skildra. Vi måste kunna ställa dem frågorna också. Det är tråkigt att det har blivit så att Zlatan ska sitta och trycka till mig.
Tycker du att det är jobbigt?
– Nej, jag blev mer förvånad eftersom han var så kall i början. Att han blev så arg över att jag skulle vara avundsjuk på honom. Jag kan inte vara avundsjuk på honom eftersom jag inte kan mäta mig med honom.