Zlatan ett frågetecken: ”De måste ha tålamod”

Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det har varit fokus på mittbackarna inför Janne Andersson trupputtagning på tisdag. 

Men förbundskaptenen Janne Andersson ser även ut att tvingas klara sig utan Zlatan Ibrahimovic, som alltjämt är skadad. 

”Han kommer att återvända först efter landslagsuppehållet”, skriver Corriere della Sera enligt Milan News. 

Zlatan Ibrahimovic plågas alltjämt av sina skadeproblem. Han tvingades stå över Milans inledande matcher på säsongen på grund av den knäoperation han gjorde under sommaren. Det var den knäskadan som ledde till att han missade EM-slutspelet med Blågult. 

Men den 12 september var den svenske 39-åringen tillbaka i Milans trupp till matchen mot Lazio. Han fick inleda på bänken, men hoppade in och blev målskytt direkt i Milans 2-0-seger.

Men direkt därefter kom nästa bakslag. 

Zlatan fortfarande skadad: ”Måste ha tålamod”

Zlatan togs inte med i Milans Champions Leaguetrupp som skulle möta Liverpool. Tränaren Stefano Pioli meddelade att Zlatan drabbats av smärta i hälsenan efter matchen och lämnades hemma ”som en försiktighetsåtgärd”

Men han har därefter missat Milans tre ligamatcher mot Juventus, Venezia och Spezia. En comeback verkar inte heller nära anförstående. 

Enligt, Milan News, som hänvisar till pappersupplagan av Corriere della Sera, så kommer Zlatan inte heller att spela i veckans CL-match mot Atletico Madrid eller mot Atalanta i helgen. 

”Milan behöver ha tålamod med Zlatan, som inte är redo att återvända till spel. Han kommer att återvända först efter landslagsuppehållet”, skriver de. 

Zlatan lär missa Sveriges VM-kvalmatcher

Det innebär att även Sveriges förbundskapten Janne Andersson mest troligt inte kan ta ut Zlatan till VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland som väntar i mitten på oktober. 

Sverige möter både länderna hemma på Friends arena, den 9 respektive 12 oktober. 

Till den matchen lär Andersson även sakna mittbackarna Filip Helander och Marcus Danielson.