Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wålemark vägrar svara på frågan om familjen

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: TIM ARO/TT / TT NYHETSBYRÅN

Patrik Wålemark lämnade allsvenskan och har belönats med en plats i landslaget efter ett knappt år i Nederländerna.

– Det har gått bra för mig i Holland så jag hade det lite på känn, säger han.

Men om det gör honom bäst i familjen vägrar han att svara på.

Patrik Wålemark lämnade BK Häcken för nederländska Feyenoord i januari i år. Nu har han belönats med en landslagsplats efter att ha spelat majoriteten av matcherna i säsongsinledingen. 

– Det är kul. Man har drömt om det sedan man började gå liksom, så det är väldigt kul. Alla i laget är jättesköna grabbar, det är lite extra skönt med Anthony och Aiham från U21 också. Men det är jättelätt att komma in i gruppen, säger han. 

Han berättar att de första sex månaderna i nya ligan mest handlade om att försöka ”komma in i det” men att han nu känner sig hemmastadd och hade på känn att han skulle bli uttagen av Janne Andersson.

– Det har gått bra för mig i Holland så jag hade det lite på känn. Men när man fick det på papper var det jätteskönt.

”Jag vågar inte svara på den frågan”

Direkt när han fick reda på att han kallades till den pågående samlingen ringde han hem till familjen.

– Som sagt, det är en dröm sedan man var liten och det är jättestort. De (familjen) var nog glada. De håller nog lite på det men de är nog skitglada och stolta. 

Patrik Wålemark kommer från en familj med många fotbollsspelare. Både pappa och två farbröder har meriter inom sporten. Det är dock ingen av dem som har några landskamper på cv:t, men Patrik vill ändå inte påstå att han officiellt är bäst i familjen numera.

– Jag vågar inte svara på den frågan, det får de säga i så fall, de andra i familjen. De ser det säkert på sitt sätt. Jag kommer inte svara på den frågan, jag vägrar.

Tror att Häcken vinner guld

Sedan flytten till Nederländerna har Wålemark fortsatt följa sitt gamla lag BK Häcken, och han är lite förvånad över hur pass bra de har varit den här säsongen.

– Ja det får man ändå säga. Men man vet att de är ett bra lag och jag har alltid trott på att de kan göra det, och jag hoppas att de tar hem SM-guldet verkligen. 

Han tror också på att de vinner SM-guld.

Varför har det gått så bra för dem tror du?

– De har hittat rätt speltyper tror jag och fått allt att fungera. Det är klart att Jeremejeff är den största anledningen, men de spelar verkligen som ett lag.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset