Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill ha speltid efter den hyllade supermatchen

Karl-Johan Johnsson på landslagssamlingen.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Johnsson spikade igen mot Manchester United i Europa League.Foto: SASCHA STEINBACH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Karl-Johan Johnsson fick stora hyllningar efter supermatchen mot Manchester United. 

Nu hoppas han kunna utmana om en startplats när Sverige möter Frankrike och Portugal i Nations League. 

– Jag hoppas ju att jag får spela, säger han.

Karl-Johan Johnsson känner att han har en av sina bästa seniorsäsonger i ryggen, och den avslutades med Europa League-matchen mot Manchester United vilken han fick stora hyllningar efter. 

– Man fick höra ett och annat från olika håll, det är alltid kul att få beröm och det var jättekul att få visa mina kvaliteter i en så pass stor och viktig match.

– Hela min säsong har känts bra för egen del, den har varit ganska jämn och jag har hjälpt laget ganska mycket med många avgörande räddningar i flera matcher, det är inte bara United-matchen. Jag ser på hela säsongen, och de är jättenöjda med mig i FCK.

Hoppas att utmana Olsen

När han nu ansluter till landslaget gör han det med stort självförtroende i kroppen, och han känner att han kanske har tagit ytterligare kliv mot att utmana Robin Olsen i mål under landskamperna. 

– Jag hoppas så klart det, att jag har visat att jag vill vara med där och fajtas om platsen. Men det är som alltid Janne som tar ut laget, jag får pusha som vanligt och göra mitt bästa på träningarna nu, och så hoppas jag ju att jag får spela. Om det inte blir så så jobbar jag vidare. 

Hur många har ringt dig och din agent efter den där matchen?

– Det är inte så enkelt, det har inte ringt någon vad jag vet, i så fall borde min agent ha hört av sig till mig. Men jag har tre år kvar med FCK och fullt fokus där så jag svävar inte i väg överhuvudtaget.