Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vilar sina stjärnor i mötet med Sverige

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Hemmamatch mot Sverige i EM-kvalet. 

Då ställer Malta inte upp med sitt bästa lag.

- Vi vill ställa upp med bästa möjliga lag i matchen mot Färöarna, säger Maltas förbundskapten enligt Times of Malta. 

Kvällens EM-kvalmatch mot Malta är en som Sverige bara ska vinna innan samlingens stora tillställning mot Spanien på tisdag. Janne Andersson tryckte dock på, under sin presskonferens på fredagen, att han inte hade för avsikt att vila några spelare för att de skulle vara fräscha till Spanienmötet. 

Så resonerar inte hans maltesiska kollega Ray Farrugia. 

Han anser också att nästa match för Malta, borta mot Färöarna, är den viktigaste för hans landslag då de vill undvika bottenplaceringen i gruppen. 

Därför kommer han att bänka några av sina stjärnor i kväll. 

- Vi ska använda vår trupp på ett rätt sätt, det är avgörande för att vi ska nå våra mål. Det är spelare som kommer att spela i kväll som inte kommer vara med mot Färöarna. För vi vill ställa det bästa möjliga laget på banan i Torshamn, säger han. 

Maltas drag - vilar sina stjärnor mot Sverige

I sin senaste match gav Malta Rumänien en tuff uppgift och Farrugia hoppas att känslan från den matchen kan leva kvar mot Sverige. 

- Det var en rejäl boost för självförtroendet. Vi spelade positiv fotboll och jag hoppas att vi kan göra samma sak mot Sverige. För ett positivt resultat skulle ge oss enormt med självförtroende inför den avgörande matchen mot Färöarna. 

LÄS MER: Guide: Så här går Sverige till EM