Ludwig Augustinsson Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅNLudwig Augustinsson Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Ludwig Augustinsson Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Bonucci Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSENBonucci Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSEN
Bonucci Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSEN

Videoklippet avslöjar Italiens smutsiga drag

Publicerad

Ludwig Augustinsson tyckte att italienarna "låg ner mycket" när Sverige vann det första playoffmötet med 1-0. 

Men i stället för att gnälla på motståndarna säger Agustinsson att Sverige ska låta "Gli Azzurri" få smaka på sin egen medicin i returen. 

– Vi måste ge tillbaka, säger han. 

Sverige stod för en urstark insats i det första VM-playoffmötet mot Italien. Stor matchhjälte blev något oväntat inhoppade Jakob Johansson vars skott styrdes in via ett italienskt ben till 1-0 för Sverige. 

Förutom det målet präglades matchen i allmänheten och början av den andra halvleken i synnerhet av hätsk stämning och en hel del fulknep.  

– Det var lite hetsig stämning. De låg ner ganska mycket. De fick en del smällar men vet inte om de borde ha legat ner varje gång. Det är svårt att säga. De kör sina knep men vi håller oss kalla, säger Ludwig Augustinsson. 

Augustinsson om bilderna: "Måste ge tillbaka"

Det blev framför allt tydligt för den svenska försvararen när han får se en video på Giorgio Chiellini som till ligger ner i gräset efter en duell, men mår tillräckligt bra för att slänga ett öga på domaren. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/929114738683973633

Augustinsson skrattar.

– Det är så det är. Man får smällar och det är fula knep. Men vi måste ge tillbaka, säger han. 

Efter matchen anklagade Leonardo Bonucci Sverige för att spela smutsigt, men Augustinsson delar inte den bilden. 

– Nej, nej, om det var det något lag som spelade smutsigare än det andra så var det Italien. Men vi måste leva upp till det och ge tillbaka. Det gäller att ge och ta, säger han. 

LÄS MER: Italien–Sverige – allt du behöver veta inför returen.

Augustinsson ser fram emot returen

Samtidigt erkänner Augustinsson att de italienska fulknepen under matchen var frustrerande. 

– Det är klart det är irriterande, men jag hade förväntat mig detta på förhand.    

Oavsett så ser Augustinsson fram emot returen på måndag. 

– Resultatet i kväll kunde inte bli bättre. Nu gäller att ladda om batterierna. De kommer vilja sätta tryck på oss och vi får inte backa hem i 90 minuter. Samtidigt är det skönt att veta att vi kan göra ett mål och då måste de göra tre.

 

Följ SportExpressen på Instagram!

https://www.instagram.com/p/BbVIk9Egnfd/?taken-by=sportexpressen
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag