Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victor Lindelöf om inbrottet och stödet till familjen

Kulusevski aktuell i realityserie: “Ville inte gå med på det”
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Flera spelare i Premier League har den senaste tiden blivit utsatta för inbrott i sina hem. 

Victor Lindelöfs familj blev utsatt i januari, och Dejan Kulusevski som nyss har flyttat till England tar allvarligt på att ha stark säkerhet runt sitt hem. 

– Det får inte hända, säger Lindelöf. 

– Vi måste vara trygga när vi är hemma, säger Kulusevski.

I januari utsattes Victor Lindelöfs familj för inbrott i huset i Manchester medan han var i väg på match. Hans fru Maja har skrivit om händelsen på sin blogg, och under onsdagen berättade även landslagskaptenen om sina känslor kring det som inträffade.

– Det är en jobbig grej som man inte vill ska hända, särskilt när man inte var hemma. Jag kunde inte vara nära familjen, men jag fick ledigt och missade matcher, och för mig var det viktigt att få vara med familjen och stötta dem.

Det var inte vare sig första eller sista gången som en spelare i England råkade ut för ett inbrott i hemmet. För några veckor sedan hade till exempel lagkamraten Paul Pogba inbrott.

– Det är något som pågått ett tag, det får och ska inte hända, men vad man gör åt det vet jag inte riktigt. Det är inte bra, jag vill inte att någon ska utsättas för det.

Dejan Kulusevski: ”Det första jag sa”

Även Robin Olsen har utsatts, detta för ganska precis ett år sedan i Liverpool. När Dejan Kulusevski flyttade till England var han snabb med att prata med klubben om hur viktig säkerheten är för honom.

– Det var det första jag sa till dem när jag kom och det är någonting jag tycker är viktigt. Man måste känna sig trygg i huset, både jag och de som bor med mig, säger han och fortsätter: 

– Så som jag har förstått det har det varit lite mindre i London, men det är klart att det alltid kan hända och vi måste vara trygga när vi är hemma. Och vi gör allt vi kan för att känna oss trygga. 

Han har ännu inte bett om något extra skydd, men han vet att han skulle få det om han ville.

– Vi får allt vi frågar om. Om jag vill ha någon som står utanför huset till exempel så kommer de fixa det. Så det går från spelare till spelare, säger han.


Janne Andersson om Elanga: ”Fantastiskt skicklig”
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset