Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi satt i chock i soffan och ringde våra familjer”

Foto: STELLA PICTURES BACKGRID UK
Foto: INSTAGRAM
Foto: INSTAGRAM
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till EM-kvalet av personliga skäl och ett par dagar senare blev han och hustrun Maja föräldrar för första gången.

Nu berättar hon om bebislyckan och komplikationerna inför förlossningen.

”I chock satt vi i soffan hemma och ringde våra familjer och berättade. Minns att jag satt i soffan, klappade på magen och grät varannan minut över att hela min verklighet hade förändrats”, skriver hon i sin blogg. 

I måndags gick landslagsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf och hustrun Maja ut med nyheten att de blivit föräldrar till en son. De båda meddelade det lyckliga beskedet på sina Instagram-konton. 

”Jag vet inte vad man skriver för text till en bild på sin nyfödda son. Men här har ni det, livets bästa händelse fångat i två bilder”, skrev Maja Nilsson Lindelöf. 


https://www.instagram.com/p/BvcBvmjndJU/

De sista dagarna innan förlossningen var turbulenta, av mer än en anledning.

En vecka innan EM-kvalpremiären mot Rumänien stod det klart att den 24-årige mittbacken tackat nej till landslagssamlingen av personliga skäl. Enligt Fotbollskanalen skulle Lindelöf vara besviken över att kompisen John Guidetti petats ur Janne Anderssons trupp, vilket påstods vara en av orsakerna till beskedet. 

Flera stora svenska medier, däribland SportExpressen, skrev om uppgifterna och hänvisade till Fotbollskanalen. 

– Det har varit spekulationer om varför han lämnat återbud, men jag har stor respekt för ”Vigges” skäl. Jag kan kraftigt dementera att det skulle vara för att någon annan spelare inte är uttagen. Hade det varit det, hade jag inte haft någon respekt för det skälet, sa förbundskaptenen Janne Andersson inför matchen mot Rumänien.

Berättar om dramat innan förlossningen

Efteråt utsattes både Victor och Maja för hot på sociala medier, något som svenska fotbollförbundet har polisanmält.

Enligt Jakob Kakembo Andersson, presschef för herrlandslaget, fanns det inga planer på att kommunicera ut mer från Lindelöf under landslagssamlingen.

– Nej, den diskussionen fanns inte uppe. Det hade vi inga funderingar på. Vår och Janne Anderssons hållning har hela tiden varit att om man anger personliga skäl så gäller det.

Har ni haft någon mer kontakt med Victor efteråt?

– Jag har inte haft det. Däremot har det varit väldigt många gratulationer från folk till Victor och landslaget.

Nu berättar Maja Nilsson Lindelöf för första gången om den tuffa tiden. I sitt blogginlägg ”Vi mot världen” skriver hon om reaktionerna efter makens landslagsbesked – och om den stora rädslan som infann sig då paret strax innan förlossningen fick veta att allt inte stod rätt till med barnet.

Det var dagen innan landslagsuttagningen och paret fick veta att bebisen inte växte som den skulle.

”I chock satt vi i soffan hemma och ringde våra familjer och berättade. Minns att jag satt i soffan, klappade på magen och grät varannan minut över att hela min verklighet har förändrats. Min vanliga hälsosamma graviditet var plötsligt någonting annat, min son som har växt som han ska har helt plötsligt slutat och väger på tok för lite för sin ålder”, skriver hon.


https://www.instagram.com/p/BvjaIAhnxsR/

Maja: ”Då hade mitt hjärta gått sönder”

Maja Nilsson Lindelöf skriver vidare att allt gått bra, att parets son är frisk, och att alla är lyckliga. Samtidigt är hon väldigt kritisk mot dem som inte respekterade de ”personliga skäl” som enligt landslaget var anledningen till återbudet inför EM-kvalsamlingen.

Något som Manchester United-stjärnan själv var inne på i en intervju med Viasat för ett par dagar sen, där han sa att han tycker att det är ”helt sjukt” att människor inte kunde respektera hans situation.

Maja Nilsson Lindelöf understryker att det som hände bakom kulisserna var väldigt känsligt.

”Vilken människa i hela världen vill berätta för pressen om att ens bebis inte växer som han ska i magen? Vem vill berätta det för någon som inte är ens närmsta familj? Och när slutade man förstå innebörden av privat angelägenhet? Hade någon annan än vår närmsta krets fått reda på omständigheterna hade mitt hjärta gått sönder. Ingen har någonting att göra med vårt privatliv. Ingen har någonting med min sons välmående att göra eller min graviditet”, skriver hon.


Läs hela blogginlägget från Maja Nilsson Lindelöf här.