Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi har stor respekt för Sverige och spelarna”

Så här går Nations League till
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

2017 avgjorde Ola Toivonen mot Frankrike med fem sekunder kvar. På lördag kväll ställs Hugo Lloris och hans lagkamrater mot Sverige igen.

Inför matchen är respekten stor för det svenska laget.

– Förlusten då var mitt fel och det var en tuff match, säger Lloris.

Det såg ut att sluta oavgjort mellan Sverige och Frankrike den där junikvällen 2017 i VM-kvalet. Men med fem sekunder kvar kom det svenska segermålet. 

Frankrikes målvakt Hugo Lloris var långt ute från sitt mål för att rensa en boll. 

”Då var förlusten mitt fel”

Samtidigt som han stressades av Sebastian Larsson landade bollen rakt framför Ola Toivonen som skickade in det avgörande 2-1-målet från halva planen.

Lloris minns spelsekvensen mycket väl än i dag och påmindes om den på presskonferensen dagen innan mötet med Sverige på Nationalarenan.

– Den matchen slutade med ett individuellt misstag och det var mitt fel, säger Hugo Lloris inledningsvis innan han fortsätter.

– Vi har stor respekt för Sverige som lag och deras spelare. Det är ett konkurrenskraftigt lag, det såg vi redan 2017 under VM-kvalet då vi möttes två gånger och matchen i Sverige avgjordes i slutsekunderna, säger Hugo Lloris och tillägger:

– Då var förlusten mitt fel och det var en tuff match för oss. Sverige gick bra i VM men vi gick också bra då eftersom att vi vann hela turneringen.

”Aldrig lätta att möta”

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har stor respekt för motståndet och pratade gott om det svenska laget inför matchen.

– De fem senaste matcherna mot Sverige har vi vunnit en gång, det är Sveriges merit. De har duktiga spelare och många av spelarna i laget spelar utomlands. Sverige vann här sist och det är aldrig lätt att möta de på bortaplan, säger han.

Deschamps fick sedan frågan vilka svenska spelare som man pratar om i Frankrike inför matchen.

– De svenska spelarna har väldigt stor erfarenhet och många av dem har spelat tillsammans i tio år. Vi pratar om alla svenska spelare inför en sådan här match.

– Marcus Berg, Emil Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf, Albin Ekdal... bara för att nämna några. De känner varandra väldigt väl och det är starka motståndare i mina ögon.