Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är medveten om att folk blir besvikna”

Nilla Fischer är tillbaka i den svenska landslagstruppen.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Nilla Fischer, 35, uttryckte en stark besvikelse efter att ha petats från Algarve Cup i våras.

Nu är hon tillbaka i landslaget för att spela EM-kval och berättar om kontakten med Peter Gerhardsson, efter att inte ha varit med i truppen sedan VM-bronset. 

– Jag menar, han har så mycket rutin och vet att spelare blir besvikna, säger Nilla Fischer. 

Nilla Fischer, 35, har under många år varit tongivande i det svenska landslaget och var med och tog VM-brons 2019. Men när truppen till Algarve Cup presenterades i våras fanns hon inte med. 

– Jag blev besviken och det är så klart stressande. Jag respekterar beslutet men tycker att det var fel, sa Nille Fischer då

Men nu är hon tillbaka i truppen när Sverige möter Ungern följt av Island i EM-kvalet. 

– Jag har samma inställning som inför alla läger. Att konkurrera om en plats i startelvan och alltid prestera på topp. Det jag kan göra för att få starta. Det har varit en konkurrenssituation och mitt utgångsläge hade varit bättre om jag varit med hela hösten, sa Nilla Fischer efter tisdagens träning. 

Har du pratat någonting med Peter Gerhardsson efter din besvikelse över petningen? 

– Kring min besvikelse har vi inte haft någon kontakt. De tar ut de spelare som de tycker är bäst just i det läget. Jag menar, han har så mycket rutin och vet att spelare blir besvikna. Det fanns inget att prata om. Det är en del av det och vi har haft kontakt nu i och med coronaläget, hur det har varit och allmänt snack. Men det fanns absolut inget att prata om det när det gäller det, så vi har inte pratat om just Algarve. 

Nilla Fischer har sedan hon kom tillbaka till damallsvenskan haft en del problem med skador. I söndagens match med Linköping spelade hon en halvlek. Men kroppen ska inte vara något problem i nuläget. 

– Det känns bra just nu, det hör till med fotbollen. Jag njuter och har njutit av våren fotbollsmässigt, förutom corona då får jag väl lägga till.

Känner du en oro kring din framtid i landslaget i och med skador och konkurrenssituationen? 

– Inte oro. Jag menar , konkurrens finns hela tiden och jag vet att det är tufft för dem att välja vilka som ska starta. Allting har ett slut och den dagen kommer, men det är ingenting jag funderat på eller eller funderar på just nu, säger Nilla Fischer. 

Så går Sverige vidare till EM