Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vet inte om han har spelat fotboll alls...”

Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Axén var kritisk till Marcus Bergs avslut till Turkiet. Foto: TV4.
”Jag kan inte bry mig om vad Alexander Axén säger”, säger Marcus Berg efter matchen. Foto: TV4.

Marcus Berg lämnade planen mållös mot Turkiet - då kritiserades han av TV4:s studioexpert Alexander Axén. Efter matchen svarade Berg på kritiken.

– Han ska vara en så kallad expert, men jag vet inte om han har spelat fotboll, säger landslagsanfallaren.

Sverige förlorade hemma mot Turkiet i den första Nations League-matchen. Blågult hade en trygg 2-0-ledning en bit in i den andra halvleken men i slutet av matchen vände Turkiet matchen till seger med 3-2. 

Axén: "Vi har i alla fall en anfallare som gör mål"

Samtidigt har Marcus Berg haft det tungt med målen i landslaget. Anfallaren lämnade VM-slutspelet i Ryssland mållös - och mot Turkiet ville det sig inte riktigt för Berg igen.

 

LÄS MER: Olsen och Lindelöf vägrade prata efter matchen 

 

Trots en hel del målchanser lämnade Berg planen mållös - och han kritiserades då av TV4-experten Alexander Axén i sändning.

– Herregud han är ju fri igen. Marcus Berg måste göra mål på målchanserna, sa Axén och fortsatte.

– Jag tror att det handlar om att han känner: "det går inte - jag kan inte". Han ser nästan uppgiven ut. Det är alldeles bra läge för att göra mål. Vi har i alla fall en anfallare som gör mål, sa TV4-experten.

Marcus Bergs svar till Alexander Axén

Efter matchen fick Marcus Berg bemöta kritiken.

– Jag kan inte bry mig om vad Alexander Axén säger. Han ska vara en så kallad expert, men jag vet inte om han har spelat fotboll. Han har varit tränare vet jag, men det är upp till honom att säga vad han vill. Jag kan inte bry mig mindre faktiskt. Han får tycka vad han vill. Jag bryr mig bara om vad min tränare och familj tycker, säger Berg.

Landslagsanfallaren fortsätter:

– Snacket kommer alltid fortsätta ändå. Det är svårt att tysta vissa personer, men det finns en anledning till att jag är med här. Det vet folk om. 

 

LÄS MER: De var bäst och sämst i Sveriges förlust 

 

"Det var en onödig förlust"

Berg menar att förlusten mot Turkiet var onödig och något man borde ha undvikit.

– Det känns som att det var en onödig förlust. Vi gör ingen jättematch, men vi hade en 2-0-ledning men det är tungt att tappa tre mål i andra halvlek. Det är jäkligt tungt, säger Marcus Berg.

Hur känner du för egen del med tanke på dina målchanser?

– Det är synd, känslan var att det fanns många omställningslägen som vi kunde utnyttjat bättre. Vi fick ligga mycket defensivt, samtidigt som det blev mycket löpning och det blev jobbigt för hela laget. Vi ska kunna utnyttja chanserna bättre.

Finns det en frustration efteråt? Känner du att du borde gjort ett mål?

– Det klart att man vill det eftersom att man förlorar. Ingen är nöjd, men det är så det är. Vi får ta det nästa match. Det blir en grej av det (att Berg inte gör mål) men jag försöker bara fokusera på nästa chans, nästa match och nästa aktion. Jag hoppas att målen trillar in. 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!