Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världens förvåning efter Zlatans nya bild

Zlatan har fått en flygande start på säsongen i Milan.Foto: DANIELE MASCOLO / REUTERS BILDBYRÅN
Zlatan i landslagströjan under EM 2016.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Till sina över 45 miljoner följare på Instagram la Zlatan Ibrahimovic ut en bild på sig själv i den svenska landslagströjan med texten: ”Long time no see”

Nu spekulerar hela fotbollsvärlden i om Zlatan ska göra landslagscomeback.  

Det slutade med förlustmatchen mot Belgien i gruppspelet av EM 2016. Då tackade Zlatan Ibrahimovic för sig i landslaget och han gjorde det som tidernas främsta målskytt i Blågult. 

Men även om han inte satt sin fot på planen som landslagsspelare igen efter det har Zlatan, 39, sett till att hans namn diskuteras. 

Vid flera tillfällen har han hintat om en comeback, men det har i realitet aldrig varit särskilt nära. 

Zlatan hintar om landslagscomeback

Mest troligt är det samma sak som gäller den här gången. På måndagen la Zlatan Ibrahimovic ut en bild på Instagram (där han har 45 miljoner följare) på sig själv i den svenska landslagströjan med texten: ”Long time no see”

På onsdag tar Janne Andersson ut sin landslagstrupp och Zlatan hintar om att han ska ingå i den.

Men. 

Enligt SportExpressens uppgifter hade Milan inte fått någon officiell kallelse från landslaget på måndagen vid lunchtid och landslagschefen Stefan Pettersson säger att de inte varit i kontakt med Zlatan. 

Dessutom har Zlatan, så sent som i år, sagt att landslaget är ett avslutat kapitel. 

– Den dagen jag slutade så slutade jag. Sedan när det var VM och surret började gå om att jag skulle komma tillbaka, det var bara en kul grej för mig, att jag bollade lite med media, sa han till Dplay

Så skriver världen om Zlatans bild

Om det är bollande med media även denna gång så har han fått med sig världsmedia. 

Den stora turkiska tv-kanalen NTV Spor, den stora ryska tidningen Sport-Express och den amerikanska sajten Bleacher Report är ett axplock av de som rapporterat om Zlatans bild, där de sistnämnda skriver att Zlatan hintar om comeback. 

Qatariska BeIN Sports skriver: ”Kommer Zlatan tillbaka till landslaget? Han öppnar för det” och italienska Tuttomercatoweb skriver: ”Vill Zlatan tillbaka till det svenska landslaget?”

Ett definitivt svar kommer levereras på onsdag, men av historien att döma kommer 39-åringen, trots succéresultat med Milan den här säsongen, inte att ingå i Janne Anderssons manskap.