Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Han ser ut att få starta

Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

LUBLIN. Niclas Eliasson var ytterst nära att få chansen från start mot Polen. 

Nu är han istället högaktuell att starta mot Slovakien. 

- Jag är redo om jag får chansen, säger han. 

Niclas Eliasson testade som yttermittfältare på den stängda träningen inför matchen mot Polen. Håkan Ericson hade då en tanke om att slänga in IFK Norrköpings mittfältare i den matchen. 

Eliasson kan starta

Men han valde att köra vidare på Alexander Fransson och Simon Tibbling som yttrar i den matchen. Nu är Tibbling skadad och ser ut att missa resten av EM-slutspelet. 

Samtidigt vill nu Eliasson ta platsen som yttermittfältare. 

Spelarna får elvan under torsdagsförmiddagen

Enligt SportExpressens uppgifter överväger Ericson att starta mot honom mot Slovakien. Definitivt beslut tas under kvällen och sedan får spelarna startelvan under morgonen. 

- Jag är redo om jag får chansen. Jag känner mig i bra form och som alla andra spelare vill jag spela. Får jag chansen ska jag in och göra min grej. Spela offensivt, göra min gubbe och bidra framåt, säger Eliasson.

Besviken över att du inte fått spela något under det här mästerskapet?

- Som alla andra spelare vill man alltid vara med i startelvan, det vore konstigt annars. Men jag har inte varit med under kvalet och är ny i det här laget. Men jag hoppas jag får chansen. 

Håkan Ericson vill inte bekräfta om Eliasson startar eller inte. 

– Det kan jag naturligtvis inte svara på. Ni får se i morgon hur det blir. Då kan ni kritisera mig då. Jag kan inte sitta på en presskonferens och prata om olika spelare och hur vi ska ställa upp taktiskt, säger han. 

Blir det någon skillnad på upplägget taktiskt när ni måste vinna matchen?

- Det kommer att finnas en plan för hur länge vi kan tolerera ett oavgjort resultat innan vi ska lägga in en högre växel. 

- Samtidigt har vi en motståndare som är i samma situation och det kommer att bli ett "mindgame" där det gäller att hålla sig kyliga och kunna utnyttja motståndarnas svagheter, säger han.