Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Valet: Tvillingpar får chansen i startelvan

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Adam Andersson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Joel Andersson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Dino Islamovic.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Darijan Bojanic.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
1 / 7

DOHA. Här är Sveriges startelva mot Moldavien. 

Dino Islamovic, Anel Ahmedhodzic, Gustav Berggren, Jesper Karlsson och Darijan Bojanic är bland spelarna som gör A-landslagsdebut. 

- Det ska bli riktigt kul, säger Islamovic. 

Sverige börjar landslagsåret i Doha, Qatar, med att möta Moldavien under Januariturnén. Under onsdagen höll Janne Andersson det sista träningspasset inför träningslandskampen och efteråt meddelade han startelvan. 

Och det blir flera A-landslagsdebutanter från start. Hammarbys Darijan Bojanic, Rosenborgs Dino Islamovic, Elfsborgs Jesper Karlsson, Häckens Gustav Berggren och MFF:s Anel Ahmedhodzic finns med bland debutanterna i startelvan, som också innehåller tvillingparet Adam och Joel Andersson. 

- Det ska bli riktigt kul. Jag hoppas bidra med hårt jobb och visat att jag förstått hur landslaget vill spela. Både offensivt och defensivt och lite vad de gått igenom på teorin. 

- Ser man det utifrån ser man det på ett sätt, när man väl är inne i det ser man det kanske på ett annat sätt. Men det gäller att visa att man förstått det, säger Islamovic.

Hur känns det att göra A-landslagsdebut?

- Det känns fantastiskt. Det har varit en lång väg hit. Från att jag var kontraktslös i åtta månader när jag kom hem från Holland till det här.  

Den svenska startelvan

Pontus Dahlberg (Watford) 

---

Joel Andersson (Midtjylland), 

Anel Ahmedhodzic (Hobro IK),

 Marcus Danielson (Djurgårdens IF), 

Adam Andersson (Häcken)

---

Daleho Irandust (Häcken), 

Darijan Bojanic (Hammarby IF), 

Gustav Berggren (Häcken), 

Jesper Karlsson (Elfsborg) 

---

Jordan Larsson (Spartak Moskva) 

Dino Islamovic (Rosenborg)