Håkan Sjöstrand. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNHåkan Sjöstrand. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Håkan Sjöstrand. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Hedvig Lindahl vann Diamantbollen på Fotbollsgalan 2016. Foto: OLLE SPORRONGHedvig Lindahl vann Diamantbollen på Fotbollsgalan 2016. Foto: OLLE SPORRONG
Hedvig Lindahl vann Diamantbollen på Fotbollsgalan 2016. Foto: OLLE SPORRONG
Andreas Granqvist kramar om Marcus Berg efter att Sverige säkrat VM-platsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNAndreas Granqvist kramar om Marcus Berg efter att Sverige säkrat VM-platsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist kramar om Marcus Berg efter att Sverige säkrat VM-platsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Utspelet: Spelarna störda av bojkotten

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM. Att ta sig till VM innebär klirr i kassan för fotbollslandslaget. 

Samtidigt pågår en konflikt på damsidan, då spelarna inte är nöjda med avtalet och kommer bojkotta fotbollsgalan.

Nu menar fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand att spelarna påverkades av diskussionerna.

– Det blir mycket åsikter utan insikter, säger han.

Damlandslaget har förhandlat om ett avtal med förbundet i över ett år. Nu följer de sina danska kollegers exempel – och bojkottar fotbollsgalan på måndag.

– Det stämmer. Vi kommer inte att gå på Fotbollsgalan. Vi har inte haft ett avtal på hela året och vi vill få till ett avtal, sa lagkapten Caroline Seger till Fotbollskanalen.

Landslagschefen Lasse Richt tyckte det var "respektlöst" av damerna att starta den här diskussionen precis innan VM-kvalmatchen.

– Att gå ut med det dagen innan vår viktigaste match är inte okej, sa han då.

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter

Sjöstrand: Spelarna stördes

Nu menar Håkan Sjöstrand att spelarna i herrlandslaget påverkades av diskussionerna som startade på söndagen.

Hur ser du på Lasse Richts utbrott i går?

– Det är mycket laddningar i en sådan här situation. Otroligt mycket står på spel. Det var fokus på något annat när alla ville ha fokus på det här.

Är det din bild att spelarnas stördes av det här i går? Det säger Lasse Richt.

– Ja, det är min bild. Det är bara att titta på vilka små detaljer det handlar om för att nå ända fram. Vi vill lägga all kraft och energi på det. I en sådan här diskussion, det blir väldigt mycket åsikter utan insikter. Jag pratade med Magnus Erlingmark så sent som i dag. I lördags fick jag information om att vi behöver lösa detta och har en vecka på oss. Sedan görs ett utspel på söndagen – då undrar jag om inte informationen jag fått stämmer. Men nej, det gäller fortfarande, vi har den här veckan på oss. Jättebra, säger Håkan Sjöstrand.

När ska ni träffas?

– Jag ska träffa Magnus på onsdag. Det är en stor fråga. Vi har ett ansvar att se till att lösa det här. Folk har synpunkter på att det drar ut på tiden? Så kan det vara i förhandlingar.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna

"Ser inga vinnare i Danmark"

Hur ser du risken med strejk?

– Jag ser inga vinnare i det som hänt i Danmark. Bara fotbollen. Jag ska göra allt jag kan.

Kan du säga exakt vad det är ni diskuterar?

– Vi sköter de diskussionerna mellan de som diskuterar avtalet.

Men om du upplever att det är brist på insyn som provocerar fram åsikter, är det inte bättre att redogöra mer för vad ni pratar om?

– Nej, det är väl bättre att de som ska prata och ingå avtalet, om de kommer överens först?

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag