Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utskälld – nu fick Berg sin sköna revansch

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

BUKAREST. Från utskälld genom kvalet till segermakare i avgörande matchen. 

Marcus Berg stod för ett mål och en assist i 2-0-segern mot Rumänien när Sverige blev klart för EM.

– Det är svårt att sätta ord på känslorna, säger han efter matchen.

Innan hemmamatchen mot Spanien som avslutade den förra landslagssamlingen hade Marcus Berg inte gjort ett enda mål i EM-kvalet och var rejält utskälld på olika håll. 

Men mot Spanien gjorde han Sveriges enda mål, och mot Rumänien var han iblandad i båda två. 

– Jag känner mig trött, tom, det är svårt att sätta ord på känslorna. Det är en stor lättnad framför allt, säger anfallaren när Sverige är klart för EM.

Han fortsätter:

– Det var speciellt, vi visste om att vi har två matcher kvar och vi visste att med ett bra resultat här kunde vi avgöra mot Färöarna hemma. Men att gå in med 2-0 i halvtid och hålla nollan hela matchen trots en tuff andra halvlek, det känns bra. 

Vad säger du om målen ni gör, du är inblandad i båda två?

– Det är jättefina mål. Foppa kommer runt bra på kanten på första och jag lyckas sätta dit den. Andra målet är ett jättebra inspel från Lustig och Robin (Quaison) kommer på ett bra löp så jag fick till en bra pass till honom. 

”En dröm som man haft sedan man var liten”

Inför matchen mot Rumänien berättade Berg att om Sverige tar sig till EM så blir det det sista han gör för det svenska landslaget. Sedan tackar 33-åringen för sig.

– Det är inte alla som får vara med och spela mästerskap, det blir ett andra EM nu och jag har upplevt VM också. Det är en dröm man har haft sedan man var liten och det är få förunnat. Man känner sig privilegierad, det är helt fantastiskt.

Är det extra skönt att det blev EM nu efter att du sagt att det blir det sista du gör i landslaget om ni går dit?

– Ja det är klart, herregud. Vi har kämpat för det här i två år och haft en svår grupp. Och det är klart att det är otroligt häftigt att få se fram emot ett till mästerskap.