Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utländska klubben som vill köpa loss Tankovic

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

AEK Aten vill köpa loss Muamer Tankovic från Hammarby.

Enligt SportExpressens uppgifter ska klubben och spelaren vara medvetna om intresset - men ännu har inget bud kommit in.

Samtidigt har landslagsmittfältaren ingen stress angående sin framtid.

Muamer Tankovic befinner sig just nu på Cypern med landslaget för uppladdningarna inför matchen mot Rumänien på fredag. Samtidigt är hans lagkamrater på ett träningsläger på Kanarieöarna. Allt för att komma så väl förberedda inför säsongen 2020.

Tankovic har varit en av allsvenskans bäste spelare den här säsongen där han öst in mål, framspelningar och även blivit uttagen i Janne Andersson landslag.

Ingen förläning lär vara aktuell 

Hans kontrakt med Hammarby sträcker sig fram till sommaren och det lär inte bli någon förlängning. Det innebär att Hammarby måste sälja ”Mujo” i vinterfönstret för att få pengar för spelaren. 

Och efter succésäsongen har nu intresset börjat öka. 

Flera klubbar har hört sig för angående mittfältaren och en av dem är grekiska AEK Aten. De har tagit en första kontakt för att köpa loss Tankovic och både spelaren och sportchefen ska vara medvetna om intresset. 

Lär säljas i vinter 

Men om det blir en affär eller om klubben kommer med ett konkret bud är långt ifrån säkert. Tankovic har tidigare spelat i Fulham och AZ Alkmaar och han har meddelat Hammarby och varit tydlig med att om han ska hoppa på ett nytt utlandsäventyr så kommer han vara extremt noga med vad han väljer. 

Om han anser att AEK Aten är rätt alternativ för honom är oklart. 

Totalt blev det 14 mål och åtta framspelningar för Muamer Tankovic den här säsongen i Hammarby.