Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Zlatan kan missa EM-premiären

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic, 39, är skadad.

Enligt Gazzetta dello Sport kommer han inte att kunna spela något mer för Milan den här säsongen.

Och EM-premiären mot Spanien kan vara i fara.

Den italienska tidningen Gazzetta dello Sport kommer i dag med en uppdatering om den knäskada som Zlatan Ibrahimovic drabbades av i Milans seger mot Juventus (3-0) i helgen. Enligt tränaren Stefano Pioli drabbades Zlatan av en ”lätt översträckning” i knäet när han vred till sitt vänstra knä, men tidningen rapporterar att ”översträckningen var inte så lätt”.

Ingenting ska ha gått sönder i knäet och magnetkameraundersökningen ska ha visat att svensken inte har skadat några ledband. Men smällen ska ändå ha varit så pass allvarlig att 39-åringen nu tvingas till vila i tre-fyra veckor. Det innebär att klubblagssäsongen i Serie-A är över för anfallaren.

”Det är i praktiken omöjligt för honom att spela mer för Milan den här säsongen”, skriver Gazzetta dello Sport.

Milan ställs mot Atalanta i den sista ligaomgången söndag 23 maj och ser alltså ut att behöva klara sig utan lagets stora stjärna.

Kan missa Spanien-matchen

Hur det här påverkar hans chanser att spela EM för Sverige? Mästerskapet börjar om lite drygt fyra veckor och – om uppgifterna stämmer – ser Zlatan ut att behöva gå en kamp mot klockan för att kunna bli spelklar. Framförallt premiären mot Spanien kan vara i fara.

Sajten Milannews.it skriver: ”Zlatan har inga tankar om att ge upp EM. Janne Andersson kommer att ta ut honom i hopp om att kan återhämta sig och hitta formen snabbt. Kanske inte redan till premiären mot Spanien, men i alla fall till matcherna mot Slovakien och Polen”.

Sverige möter Spanien den 14 juni. Därefter ska Janne Anderssons gäng ta sig an Slovakien den 18 juni och möta Polen den 23 juni.

På tisdag kommer EM-truppen att presenteras.